Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Korfballers sluiten eerste helft veldseizoen af met winst
Gepubliceerd op maandag 29 oktober 2018

Korfballers sluiten eerste helft veldseizoen af met winst - zaterdag 27 oktober 2018

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Invicta/Frigro was de ontvangende ploeg. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 19-14 te winnen en ook zaterdag werd, na een ruststand van 6-9, gewonnen. De eindstand werd 10-16.

Zaterdag waren er geen wijzigingen in de basisacht van trainer-coach André Pettinga. Invicta/Frigro wist snel als eerste de score te openen, met twee treffers op rij. De toon was daarmee gezet voor de eerste fase, want de doelpunten vielen hierna om en om, maar Invicta/Frigro nam wel steeds het initiatief. Dit bleef zo tot de stand van 5-3 bereikt was. De doelpunten van de gasten kwamen overigens uit handen van: Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Lisanne Pettinga.
In de volgende fase waren de jongelingen uit Winsum en Bedum scherper. Invicta/Frigro moest het initiatief overlaten aan DWA/Argo, want de Groningers scoorden maar liefst vijf maal achter elkaar. Invicta/Frigro had steeds meer moeite met de goed verdedigende DWA/Argo-spelers. De Friezen wisten nog slechts één maal voor rust te scoren, maar Benjamin Pestoor maakte de laatste treffer voor de pauze, zodat beide ploegen met een 6-9 stand de kleedkamers ingingen.

Na de rust scoorde Invicta/Frigro als eerste weer een doelpunt, maar Sam Pestoor verzilverde een treffer namens DWA/Argo. Nadat Invicta/Frigro wederom het gat van de korf vond, waren Lisanne Pettinga en de binnen de lijnen gekomen Jesse Reker, trefzeker. Het werd al langzaamaan duidelijk dat Invicta/Frigro deze wedstrijd niet meer zou gaan winnen en dat DWA/Argo het heft in handen had. Invicta/Frigro zorgde voor 9-12, maar DWA/Argo maakte wederom twee treffers als antwoord, ditmaal uit handen van Karen Oostmeijer en Natasja Schuuring. Met nog circa acht minuten te spelen, maakte Invicta/Frigro, naar wat achteraf bleek, de laatste thuistreffer van deze wedstrijd. DWA/Argo reageerde met opnieuw twee treffers, nu door Sam Pestoor en Karen Oostmeijer. Zo won DWA/Argo overtuigend met 10-16.
De ploeg van André Pettinga kan terugkijken op een goed gespeelde pot, met goed verdedigend werk. De binnengesleepte punten waren zeker verdiend.

Dit was de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Na de zaalcompetitie, die binnenkort van start gaat, zal DWA/Argo verder gaan met het restant van de veldcompetitie.

De Winsumers en Bedumers gaan zich nu eerst opmaken voor de zaalcompetitie. Vorig jaar is DWA/Argo ondanks een goede competitie gedegradeerd naar de 4e klasse. Dit seizoen zal de ploeg alles op alles zetten om daar zo snel mogelijk weer uit te komen. Gezien de resultaten van afgelopen veldseizoen in de derde klasse moeten er zeker mogelijkheden zijn om dat te bewerkstelligen, maar de ploeg treft in de zaal onder andere ook weer DTS en Spannum, beiden ook tegenstander op het veld. De zaalcompetitie zal op 24 november van start gaan met een uitwedstrijd tegen Deinum. Het aanvangstijdstip is nog niet bekend. Verdere tegenstanders in de zaal zullen Veenwouden, WIK’34 uit Damwoude en Zunobri uit Zuidhorn zijn.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3x), Lisanne Pettinga (2x), Natasja Schuuring (2x), Nick Brandsma (2x), Lisette Hamminga (2x), Karen Oostmeijer (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
DTS             - Spannum    6-11
DTL             - NQL       11- 2
Invicta/Frigro  - DWA/Argo  10-16
SIM             - Harkema    9-20

Stand:
Harkema          8-14
DWA/Argo         8-12
DTL              8-12
Spannum          8- 8
DTS              8- 7
Invicta/Frigro   8- 6
NQL              8- 4
SIM              8- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM