Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Korfballers haken met winst aan bij top van de ranglijst
Gepubliceerd op maandag 22 oktober 2018

Korfballers haken met winst aan bij top van de ranglijst

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum op bezoek bij Spannum. Dit betekende een strijd tussen twee jonge ploegen. Na een ruststand van 4-9, in het voordeel van DWA/Argo, wisten de Winsumers en Bedumers in de tweede helft aan het langste eind te trekken en de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 10-15. Met deze winst blijft DWA/Argo koploper Harkema op de voet volgen.

Sam Pestoor begon zaterdag weer in het basisachttal van trainer/coach André Pettinga, na een periode van afwezigheid door een blessure. Toch stond zijn vervanger Jesse Reker ook dit maal in de basis, aangezien Nick Brandsma kampte met de griep.

Onder prachtige weersomstandigheden wist Spannum de score te openen. Tom van der Laan en Lisanne Pettinga waren namens DWA/Argo ook scherp en trefzeker. Na een score van Spannum wist ook Karen Oostmeijer namens de gasten het gat van de korf te vinden. Hierna werd een lange fase aan beide kanten niet gescoord. Spannum doorbrak de status quo en na twee Friese doelpunten stond er weer een gelijke stand (4-4) op het scorebord.  DWA/Argo kende hierna een scherpe fase en was duidelijk de betere ploeg. De Groningers scoorden maar liefst vijf treffers op rij en trokken zo het initiatief naar zich toe. De doelpunten kwamen uit handen van: Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring, Jesse Reker en Sam Pestoor. Met een stand van 4-9 op het scorebord werden de kleedkamers opgezocht voor de pauze.

Ook na rust lag aanvankelijk het initiatief bij DWA/Argo. Sam Pestoor maakte met een prachtige actie, een kansje vanuit de sprong, de eerste treffer van het tweede bedrijf. Deze werd gevolgd door een doelpunt van Natasja Schuuring. Hierna kende Spannum een scherpe fase waarin de thuisploeg drie treffers achter elkaar maakte. De stand van 7-11 bleef vervolgens heel lang op het scorebord staan. Net als in de eerste helft duurde het erg lang voordat er weer een treffer te bewonderen viel. Natasja Schuuring wist de impasse te doorbreken door 7-12 te maken. Het jonge team van Spannum gaf nog steeds niet op en haakte aan door twee maal een doelpunt te maken. Lisette Hamminga hield de marge voldoende groot door voor 9-13 te zorgen en na nog één laatste treffer van Spannum, maakten Tom van der Laan en Natasja Schuuring de laatste doelpunten van het duel. Een matige wedstrijd voor DWA/Argo, maar er werd wel afgesloten met een positief resultaat. De eindstand werd 10-15.

De korfballers staan nu halverwege de competitie op een gedeelde tweede plaats, vlak achter koploper Harkema. Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de laatste wedstrijd van het eerste deel van het veldseizoen. Dan staat al weer de eerste return op het programma. Vervolgens gaan de korfballers zich voorbereiden op de zaalcompetitie welke op 24 november begint. Vanaf april wordt het tweede deel van de veldcompetitie gespeeld.

Zaterdag zal DWA/Argo op bezoek gaan bij Invicta/Frigro in Kollum. De eerste ontmoeting wist DWA/Argo begin september te winnen met 19-14. De wedstrijd start om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga (3x), Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x),  Lisanne Pettinga (1x), Jesse Reker (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Spannum         - DWA/Argo  10-15
Harkema         - NQL       19-11
DTL             - SIM       18- 8
Invicta/Frigro  - DTS       11-13

Stand:
Harkema         7-12
DWA/Argo        7-10
DTL             7-10
DTS             7- 7
Invicta/Frigro  7- 6
Spannum         7- 6
NQL             7- 4
SIM             7- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter