Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Korfballers DWA/Argo verliezen koppositie
Gepubliceerd op maandag 15 oktober 2018

Korfballers DWA Argo verliezen koppositie - zaterdag 13 oktober 2018

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de topper tegen concurrent Harkema. Op het kunstgrasveld in Winsum werd een stevige strijd gevoerd, waar de gasten uit Harkema als winnaar uit de bus kwam. Het werd na een 6-7 ruststand uiteindelijk 12-14. Harkema staat hierdoor alleen aan kop en DWA/Argo moet genoegen nemen met een tweede plaats.

DWA/Argo moest het andermaal stellen zonder de geblesseerde Sam Pestoor. Hij hoopt er de volgende wedstrijd weer bij te kunnen zijn. Zijn plek werd ingenomen door Jesse Reker. Reker had dinsdag ook op de plaats van Pestoor gespeeld tijdens de met 11-10 verloren bekerwedstrijd tegen Club Brothers. Daar was hij goed voor vier treffers.

Zaterdag nam DWA/Argo aanvankelijk het initiatief in het duel met Harkema. Tot 5-4 had de thuisploeg steeds een voorsprong. Lisette Hamminga, Natasja Schuuring (2) en Nick Brandsma (2) waren verantwoordelijk voor de treffers. In de slotfase van de eerste helft ging het echter moeizamer en de Friezen profiteerden met drie goals op rij. Jesse Reker zorgde met zijn doelpunt dat beide ploegen met 6-7 de kleedkamers opzochten.

Na de rust bleef het spannend. De duels, die bij vlagen hard waren, werden op het scherpst van de snede uitgevochten. Natasja Schuuring, Jesse Reker en Nick Brandsma hielden DWA/Argo met hun treffers in de race tot 11-11. Harkema sloeg echter steeds een gaatje, waarna de Winsumers en Bedumers in de achtervolging moesten. Ook bij 11-11 liep Harkema weer uit naar een verschil van twee goals, 11-13. Omdat de tijd begon te dringen nam DWA/Argo meer risico. Hoewel de ploeg nog via Nick Brandsma op 12-13 kwam, lukte het niet om nogmaals langszij te komen. Harkema maakte in de voorlaatste minuut 12-14 en daarmee was het duel beslist. De Friezen namen de twee punten mee naar Harkema.

Zaterdag speelt DWA/Argo weer een uitwedstrijd. Dan reist de ploeg af naar Spannum, voor de ontmoeting met de gelijknamige ploeg. De wedstrijd begint ook zaterdag om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6), Natasja Schuuring (3), Jesse Reker (2) en Lisette Hamminga (1).

Uitslagen:
NQL       - Spannum         13-12
DWA/Argo  - Harkema         12-14
DTS       - DTL              9-14
SIM       - Invicta/Frigro  12-14

Stand:
Harkema         6-10
DWA/Argo        6- 8
DTL             6- 8
Invicta/Frigro  6- 6
Spannum         6- 6
DTS             6- 5
NQL             6- 4
SIM             6- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM