Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Korfballers DWA/Argo starten slecht
Gepubliceerd op woensdag 09 september 2020

Korfballers DWA Argo starten korfbalcompetitie slecht

De korfbalcompetitie is afgelopen zaterdag na een half jaar stil gelegd te zijn weer van start gegaan en voor de korfballers van DWA/Argo verliep deze hervatting niet goed. Op het thuisveld in Winsum kon de ploeg van trainer-coach André Pettinga geen potten breken tegen Noordenveld uit Roden. Na een ruststand van 2-11 werd het uiteindelijk 9-19.

Nadat in maart ook het korfbal in verband met corona werd stilgelegd, besloot de korfbalbond dat er geen ploegen zouden degraderen of promoveren in de veldcompetitie die op dat moment pas net op de helft was. Voor DWA/Argo betekende dit dat de ploeg nog een jaar in de tweede klasse mag uitkomen, ondanks dat het onderaan stond in het afgebroken vorige seizoen.

Zaterdag kwam meteen een bekende tegenstander van het vorige jaar op bezoek in Winsum. Noordenveld uit Roden was vorig seizoen al ruim te sterk voor DWA/Argo en dus wist de ploeg dat het een lastige pot zou worden. Pettinga start dit seizoen met twee wijzigingen in zijn basisachttal: Lisanne Pettinga en Gert Jan Stulp spelen nu in het tweede team en hun plekken worden ingenomen door Natasja Schuuring en Jesse Reker (beide weer terug van een langdurige blessure).

Noordenveld was de ploeg die zaterdag als eerste tot een treffer kwam en na enige tijd gaf Natasja Schuuring het antwoord door voor 1-1 te zorgen. Door de harde wind was het een duel onder lastige omstandigheden en vooral de thuisclub wist hier maar moeilijk mee om te gaan. Noordenveld was duidelijk beter op elkaar ingespeeld en de Drenten liepen al gauw weg van DWA/Argo. Met maar liefst negen doelpunten op rij gaven zij DWA/Argo meteen in de eerste helft het definitieve nakijken. Pas bij 1-10 kon Tom van der Laan namens de thuisclub weer wat terugdoen. Hij verzilverde de aan hem toegekende strafworp. In het korfbal moet met ingang van dit seizoen de speler, aan wie de strafworp wordt toegekend, deze kans zelf nemen. Het laatste woord voor de pauze was aan Noordenveld dat de ruststand bepaalde op 2-11.

Na de rust ging Noordenveld meteen verder met scoren. DWA/Argo kreeg maar moeilijk vat op de ploeg uit Roden. Via 3-13 uit handen van de ingevallen Gert Jan Stulp en 4-14 door Natasja Schuuring ploeterde DWA/Argo voort. De thuisploeg kreeg wel wat meer kansen en omdat de wedstrijd al lang beslist was, liet Noordenveld in het laatste kwart de teugels wat vieren. In de slotfase van het duel kon DWA/Argo de stand dan ook een wat draaglijker aanzien geven. Via drie treffers van Nick Brandsma, eentje van Yarin Smedema en andermaal een treffer van Gert Jan Stulp kwam bij 9-19 de wedstrijd tot haar einde.

Aanstaande zaterdag is de volgende wedstrijd voor DWA/Argo. Dan reist de ploeg af naar Emmeloord. Deze ploeg kreeg zaterdag ook meteen een forse nederlaag te verwerken, dus zal net als DWA/Argo op zoek gaan naar de eerste punten. De wedstrijd begint in Emmeloord om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3), Gert Jan Stulp (2), Natasja Schuuring (2), Tom van der Laan (1) en Yarin Smedema (1).

Uitslagen:
DWA/Argo      - Noordenveld  9-19
Rodenburg     - ROG         17-10
Oerterp/VKC   - Emmeloord   19- 9
Udiros        - DTG         18- 7

Stand:
Udiros       1-2
Noordenveld  1-2
Oerterp/Vkc  1-2
Rodenburg    1-2
ROG          1-0
DWA/Argo     1-0
Emmeloord    1-0
DTG          1-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter