Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Korfballers DWA/Argo ondanks verlies zeker van lijfsbehoud
Gepubliceerd op zondag 05 maart 2017

Korfballers DWA Argo ondanks verlies zeker van lijfsbehoud

Afgelopen zaterdag namen de korfballers van DWA/Argo het in Surhuisterveen op tegen DTS. De Winsumers en Bedumers speelden een goede eerste helft en ze gingen met een 7-11 voorsprong de kleedkamers in. In de tweede helft ging het minder en tegenstander DTS wist na een spannende slotfase aan het langste eind te trekken. De eindstand werd 20-18. Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan zaterdag ook verloor is het zeker dat DWA/Argo niet meer als laatste in de ranglijst kan eindigen. Deze plaats betekent aan het einde van de competitie degradatie. Aanstaande zaterdag wordt de laatste competitieronde afgewerkt en vallen de laatste beslissingen.

DTS en DWA/Argo kwamen zaterdag wat moeilijk op gang en het duurde dan ook even voor er bij beide partijen een doelpunt viel te noteren. Lisanne Pettinga kon uiteindelijk een strafworp versieren, die Benjamin Pestoor er vervolgens vakkundig in legde. Hierna wist Tom van der Laan, die weer terug is van zijn blessure, direct 0-2 op het scorebord zetten. DTS antwoordde met twee doelpunten, maar de oranje-witte ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra was de eerste helft scherp. Ze hadden duidelijk het initiatief. Lisette Hamminga (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor (2x), Gert-Jan Stulp (2x) en Tom van der Laan (2x) wisten nog in het eerste bedrijf te scoren.  Beide partijen gingen met een 7-11 stand de rust in.

Na de pauze kende DWA/Argo een minder scherpe fase. DTS maakte hier goed gebruik van. Het duurde wederom even voordat er een doelpunt viel, maar deze kwam uit handen van DTS. Daarna kon Nick Brandsma het gat nog op vier treffers houden, door te scoren, maar hierna kwam DTS terug.  De Friezen scoorden drie treffers op rij, zodat er een stand van 11-12 op het scorebord verscheen. Er moest iets gebeuren bij de jongelingen uit Winsum en Bedum. Natasja Schuuring wist met een afstandsschot voor 11-13 te zorgen, maar DTS gaf zich niet gewonnen en scoorde twee maal. Zo werd het gelijk, 13-13.

Beide ploegen gingen nu feller spelen, want ze voelden dat het nodig was om de winst te pakken. Lisette Hamminga scoorde als eerste na de gelijkmaker, maar DTS antwoordde weer. Vervolgens wist Karen Oostmeijer te scoren en opnieuw antwoordde de thuisploeg. Zo volgden in de slotfase van de wedstrijd de doelpunten elkaar om en om op, maar langzaam kantelde het duel. Uiteindelijk was het DTS dat in de laatste minuten scherper schoot en de overwinning naar zich toe trok. De eindstand werd 20-18. De thuisploeg was erg blij met de winst, omdat het daarmee afstand nam van de laatste plaats. Met nog een wedstrijd te spelen is de kans nu groot dat DTS in de klasse blijft. Doordat concurrent It Fean/Boelenslaan verloor is DWA/Argo zelf al helemaal zeker van lijfsbehoud in de derde klasse. Het kan niet meer achterhaald worden door It Fean/Boelenslaan.

Aanstaande zaterdag, 11 maart, staat voor DWA/Argo de laatste zaalwedstrijd gepland. Dit is een thuisduel in de Ripperdahal in Winsum tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Lintjo wist bij de vorige ontmoeting te winnen van DWA/Argo. Het duel zal om 15.10 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (4x), Benjamin Pestoor (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Elko      - It Fean/Boelenslaan  26-14
Lintjo    - Flamingo’s           15-15
DTS       - DWA/Argo             20-18
Thrianta  - Harkema              18-18

Stand:
Elko                13-18
Flamingo’s          13-18
Thrianta            13-16
Lintjo              13-13
DWA/Argo            13-11
Harkema             13-10
DTS                 13-10
It Fean/Boelenslaan 13- 8

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM