Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Korfballers DWA/Argo onaangenaam verrast
Gepubliceerd op maandag 09 december 2019

Korfballers DWA Argo onaangenaam verrast - nederlaag tegen De Plein uit Opeinde

De korfballers van DWA/Argo werden afgelopen zaterdag verrast met een nederlaag tegen De Pein uit Opeinde. In de Ripperdahal in Winsum speelden de Winsumers en Bedumers een slechte wedstrijd waarin het aanvallend niet goed liep. Na een ruststand van 4-9 probeerde de thuisploeg in de tweede helft nog dichterbij te komen, maar bij 12-15 kwam het eindsignaal.

Zaterdag kon trainer-coach André Pettinga weer beschikken over Lisanne Pettinga. Zij was voldoende hersteld van haar enkelblessure. De ploeg wilde graag voor eigen publiek een goed resultaat neer zetten tegen de Friezen uit Opeinde. Van meet af aan ging het echter moeizaam bij DWA/Argo. De spelers leken zonder overtuiging te spelen en de aanvallen eindigden vaak te snel zonder het gewenste resultaat.

Pas na elf minuten spelen wist Sam Pestoor de eerste thuistreffer te noteren. Hij had daarvoor al twee keer een strafworp gemist, maar maakte dit goed door onder de korf zijn tegenstander te slim af te zijn. Het werd daarmee 1-1. Ook De Pein had moeite met het vinden van het gat van de korf, waardoor de wedstrijd maar langzaam op gang kwam. Nadat Yarin Smedema wel vanaf de strafworpstip had gescoord, leek het beter te gaan met de thuisploeg. Niets was echter minder waar, want nog steeds verliepen de aanvallen moeizaam. De gasten uit Friesland kregen steeds meer vat op het spel en zij profiteerden van de malheur van de thuisploeg. Na 2-1 werd het door drie Friese treffers 2-4. Get Jan Stulp deed met zijn rake schot van afstand wat terug, maar vervolgens liepen de Friezen verder uit naar 3-7. De in het veld gekomen Benjamin Pestoor zorgde voor de vierde thuistreffer, maar het laatste woord voor de pauze werd genomen door De Pein. Zij zorgden dat er bij rust een 4-9 stand op het scorebord stond.

Al vlot na rust greep Pettinga verder in bij de thuisploeg. Hij bracht A-spelers Jildau Smedema, Sanne Schuuring en Ole Smedema binnen de lijnen en dat bracht meer snelheid en actie in het spel van DWA/Argo. Toch liep De Pein eerst nog verder uit naar 4-11. Pas bij deze stand begon het iets beter te draaien bij de oranjehemden en via een benutte strafworp van Jildau Smedema en twee treffers van Nick Brandsma werd het 7-11. Met nog ruim twintig minuten op de klok was er nog van alles mogelijk. De Pein was echter goed bij de les en zorgde er weer voor dat het verschil naar zes treffers terug ging. Nick Brandsma bleek zaterdag zo ongeveer de enige te zijn die zijn vizier op scherp had staan aan de zijde van DWA/Argo. Hij zorgde er met twee rake schoten voor dat het 9-13 werd. Na de 9-14 uit handen van de Pein werd de resterende tijd wel erg kort voor de thuisploeg. Toch werd het nog even spannend, want Jildau Smedema verzilverde andermaal een strafworp en Brandsma zorgde nogmaals voor twee doelpunten. Verder dan 12-14 kwam DWA/Argo niet. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam uit handen van de gasten die met 12-15 en de punten terug naar Friesland konden gaan.

DWA/Argo blijft ondanks het verlies bovenaan de ranglijst staan. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg in en tegen Leeuwarden. Die wedstrijd begint om 17.20 uur.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6), Jildau Smedema (2), Sam Pestoor (1), Gert Jan Stulp (1), Yarin Smedema (1) en Benjamin Pestoor (1).

Uitslagen:
DWA/Argo  - De Pein      12-15
Zunobri   - Stadskanaal  17-20
SDO       - Korwi        20-10

Stand:
SDO           2-4
DWA/Argo      3-4
De Pein       3-4
Leeuwarden    2-3
Stadskanaal   3-2
Zunobri       3-1
Korwi         2-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter