Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Korfballers DWA/Argo alleen aan kop na winst op NQL
Gepubliceerd op maandag 01 oktober 2018

Korfballers DWA Argo alleen aan kop na winst op NQL

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum wederom een voor hen onbekende ploeg op bezoek. NQL uit Rinsumageest/Birdaard was de tegenstander. Na een eerste helft met weinig doelpunten, 7-7, wist DWA/Argo in een spannende tweede helft de overwinning in de wacht te slepen. De eindstand werd 16-13. DWA/Argo staat nu alleen bovenaan de ranglijst, aangezien concurrenten Harkema en Spannum punten lieten liggen.

Jesse Reker begon zaterdag in de basis,  op de plaats van de geblesseerde Sam Pestoor. Dat betekende dat er een ander spel gespeeld moest worden, aangezien Reker over veel minder lengte beschikt dan Pestoor. Lisette Hamminga opende de score van de wedstrijd, maar NQL reageerde met een tegendoelpunt en daarmee werd de toon van de eerste helft gezet. Na twee scores van Natasja Schuuring en Lisanne Pettinga, maakte NQL wederom een treffer. Hierna wisten Lisette Hamminga en Natasja Schuuring de 4-2 en de 5-2 te scoren en even leek DWA/Argo al vroeg een beslissing te gaan maken. Niets was minder waar, want de Friezen knokten zich terug en waren hierna vier maal trefzeker, waardoor de score andersom was en NQL met 5-6 voor stond. Natasja Schuuring verzilverde hierna koelbloedig een strafworp, waardoor er weer een gelijke stand op het scorebord stond. Na nog één treffer van NQL, maakte de in de ploeg gekomen Gert-Jan Stulp de 7-7. Deze stand was tevens de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer in gingen.

Trainer/coach André Pettinga vertelde in de pauze dat er prima gespeeld werd, maar dat er rust bewaard moest worden. Met een 7-7 stand kon nog van alles gebeuren.
Na rust was het NQL dat scherper de kleedkamer uit kwam, want de gasten maakten vlot drie treffers op rij. De DWA/Argo-spelers moesten hard aan de bak, want zij stonden met 7-10 achter. Lisette Hamminga bracht de stand op 8-10 en na een nieuw tegendoelpunt van NQL, kwam er een wending in de wedstrijd. DWA/Argo kreeg meer grip op het duel en maakte vier treffers op rij, uit handen van Gert-Jan Stulp, Natasja Schuuring, Aaltje Kinderman en Karen Oostmeijer. De stand kwam zo in het voordeel van de Winsumers en Bedumers te staan. NQL maakte nog wel de gelijkmaker, maar dat bleek achteraf hun laatste wapenfeit te zijn. DWA/Argo was nog niet klaar met scoren. De goed spelende invallers Jesse Reker, Aaltje Kinderman en Gert-Jan Stulp maakten alle drie nog een doelpunt, waarmee de stand op 16-13 stond. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd.

DWA/Argo heeft met deze winst goede zaken gedaan. De Winsumers en Bedumers staan nu twee punten los van Harkema en Spannum, die allebei afgelopen zaterdag verloren.

Aanstaande zaterdag, 6 oktober, zal DWA/Argo op bezoek gaan bij het voor hen bekende DTS in Surhuizum.  Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x), Lisette Hamminga (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Aaltje Kinderman (2x), Jesse Reker (1x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Invicta/Frigro   - Spannum  19-17
DWA/Argo         - NQL      16-13
Harkema          - DTL      12-14
SIM              - DTS       6-20

Stand:
DWA/Argo        4-8
Harkema         4-6
Spannum         4-6
DTL             4-4
Invicta/Frigro  4-4
DTS             4-3
NQL             4-1
SIM             4-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM