Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kenders Bouw DIO/Bedum in vijf sets onderuit
Gepubliceerd op maandag 04 december 2017

Kenders Bouw DIO/Bedum in vijf sets onderuit tegen Reflex uit Kampen 

De volleybal heren van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben afgelopen zaterdag de derde nederlaag van het seizoen geleden. In Kampen werd met 3-2 verloren van Reflex. Mee dankzij deze nederlaag lijken de Bedumers de aansluiting met koploper Sliedrecht te verliezen.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum kon nog geen beroep doen op Gerben Geertsema. Geertsema is nog aan het herstellen van een enkel blessure. Ook Dewi Verseput kon niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Reflex.

DIO begon sterk aan de wedstrijd. Mede dankzij een goeie serve serie van Lennart Harmsen kwamen de Bedumers al snel op een 0-4 voorsprong. Halverwege de eerste set stond er een score van 9-14 op het bord. Reflex was op dat moment al door zijn beide time-outs heen. De Bedumers hielden het verschil rond de vijf punten en liepen boven de twintig punten verder uit. Met 18-25 ging de eerste set dan ook overtuigend naar DIO.

De tweede set was weer een totaal ander beeld dan de eerste set. DIO maakte veel onnodige fouten, waardoor Reflex al snel een ruime voorsprong had van zeven punten. Het lukte de Bedumers dan ook niet om het gat te dichten. Met 25-20 werd de tweede set binnengehaald en de stand weer gelijk getrokken door Reflex.

Gelukkig wist DIO zich weer te herstellen in de derde set. Beide ploegen hielden elkaar in het begin van de set nog in balans, maar halverwege de set nam DIO een klein beetje afstand. Bij een stand van 19-21 ging het opeens snel. Mede dankzij enkele blokpunten van Michael ter Veer werd de derde set met 19-25 gewonnen.

Zoals wel vaker dit seizoen lukt het DIO niet om het gewenste niveau vast te houden. Ook in de vierde set was het de thuisploeg die sterker begon. Dankzij wederom een goeie serve serie aan de zijde van Reflex liep de ploeg uit Kampen uit. DIO kon weer in de achtervolging, maar wist op belangrijke momenten de trekker niet over te halen. Met 25-19 pakte Reflex de vierde set, waardoor DIO voor het eerst dit seizoen een vijfsetter kon gaan spelen.

In deze vijfde set bleek Reflex de stabielere ploeg te zijn. Al snel stonden de Bedumers op een ruime achterstand. Dit was tevens het breekpunt voor DIO. Met 15-8 werd de vijfde set verloren.

Dankzij deze nederlaag zakt DIO van de derde naar vierde plaats. De achterstand op koploper Sliedrecht bedraagt momenteel 8 punten met één wedstrijd minder gespeeld. Volgende week neemt Kenders Bouw DIO/Bedum het in een thuiswedstrijd op tegen de nieuwe nummer drie HLB Van Daal/DS. De wedstrijd begint om 19:30.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM