Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kenders Bouw DIO/Bedum verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen
Gepubliceerd op donderdag 19 april 2018

Kenders Bouw DIO Bedum verliest laatste thuiswedstrijd van het seizoen

De heren volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum zijn er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. In een aantrekkelijke wedstrijd moesten de Bedumers uiteindelijk de winst aan Volley Tilburg laten: 2-3.

Het vorige duel tussen beide ploegen werd ook al in voordeel beslist van de mannen uit Tilburg. Toen moest DIO/Bedum met een 3-0 nederlaag weer terug naar het Groningen. Deze nederlaag wilden de mannen van coach Edwin ten Kate in eigen huis weer ongedaan maken, maar dat zat er helaas niet in.

In de eerste set ging DIO nog goed van start. Met name op de serve werden enkele directe punten gemaakt. Jochem van Diepen en Nico Hoekstra wisten de pass-lijn van Tilburg met regelmaat aan het wankelen te brengen. De Bedumers wisten daardoor een voorsprong van rond de vier punten te behouden. Met 25-22 werd de eerste set gewonnen.

Tilburg wist zich in de tweede set te herstellen. Voornamelijk door het midden kreeg DIO het wat lastiger. Om dit aan te pakken kwam Jochem van der Veen binnen de lijnen. Dit leek te werken. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor, maar Tilburg wist door enkele pass fouten alsnog uit te lopen. Bij een stand van 21-24 kwam Tilburg als eerste op setpunten. Door hard werken kwam DIO terug tot 24-24. Twee punten later was het alsnog Tilburg dat de set naar zich toe wist te trekken met 24-26.

Set drie ging vervolgens met 25-21 naar de Bedumers, waardoor er een 2-1 set stand genoteerd kon worden. Helaas kon set nummer vier niet worden gewonnen (22-25), waardoor er wederom een vijfde set een beslissing moest gaan gegeven wie als winnaar van het veld mocht stappen. Hierin bleken de heren uit Tilburg de bovenliggende partij te zijn. Met 11-15 wist Volley Tilburg de vijfde set te winnen en daarmee ook de wedstrijd.
 
Ondanks deze nederlaag weet Kenders Bouw DIO/Bedum nog steeds de derde plaats in de Topdivisie te behouden. Met nog één wedstrijd voor de boeg zit het seizoen er bijna op. Aanstaande zaterdag speelt DIO/Bedum een uitwedstrijd tegen kampioen Sliedrecht Sport.

De ploeg van coach Edwin ten Kate heeft voor het thuispubliek alvast afscheid genomen van vijf spelers. Rasechte Bedumers Thijs Homan (spelverdeler) en Gerben Geertsema (midden) zullen een stapje lager gaan spelen in verband met gezinsuitbreiding en werk. Ook de oudste speler van het team, Jochem van Diepen (diagonaal), en Lennart Harmsen (passer-loper) nemen afscheid van het volleybal. De langdurig geblesseerde Jan Bakker zal ook niet meer terug keren bij Heren 1. Zijn blessure lijkt momenteel te ernstig om überhaupt goed te kunnen volleyballen. Tevens werd afscheid genomen van teammanager Ralph Meier, die een nieuwe uitdaging wil gaan zoeken.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM