Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kenders Bouw DIO/Bedum in vijf sets langs Relfex
Gepubliceerd op woensdag 28 maart 2018

Kenders Bouw DIO Bedum in vijf sets langs Relfex

Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum. Nummer drie DIO en de nummer vier Reflex namen het tegen elkaar op in sporthal De Beemden. Beide ploegen hebben nog zicht op de tweede plaats in de Topdivisie, dus bij winst van één van de twee zal die plek dichterbij komen. In een verhit duel ging de overwinning in vijf sets naar de Bedumers: 3-2.

In de eerste set gingen beide ploegen gelijk op. Bij een stand van 9-11 in het voordeel van Reflex, kwam Dewi Verseput aan serve. Hij maakte het de ploeg uit Kampen dermate lastig met zijn serve, dat enkele punten later DIO de achterstand had omgebogen in een voorsprong. Helaas voor DIO werd gedurende de set voornamelijk veel fout geserveerd, waardoor Kampen aan het einde van de set het verschil kon maken. Met 22-25 pakte Reflex de eerste set.

Ook in de tweede set was het een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor en konden geen gaatje slaan. Serverend ging het beter aan de zijde van de Bedumers. Jochem van der Veen was voornamelijk de uitblinker in deze set. Meerdere malen wist hij de aanvallen van Reflex vakkundig te blokkeren. Ook in de tweede set viel de beslissing pas aan het einde. Dit keer in het voordeel van de thuisploeg: 25-23.

Set nummer drie was ook weer een set waarin beide ploegen niet voor elkaar onderdeden. Ook verbaal werd er over en weer meer geprotesteerd. De scheidsrechters werden dan ook meerdere keren op de proef gesteld. Uiteindelijk was het Reflex dat als eerste de set kon uitserveren bij een stand van 20-24. Door wilskracht kon DIO zich terug vechten in de set, waardoor het zelf bij een stand van 26-25 de set naar zich toe kon trekken. Dit lukte DIO echter ook niet. Reflex had uiteindelijk de langste adem en pakte de set met 26-28.

In de vierde set was het voor het eerst dat er één ploeg de bovenliggende partij was. DIO nam vanaf het begin de leiding en gaf die ook niet meer weg. Gedurende de set raakten de spelers van Reflex gefrustreerd, waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was om een gele kaart te geven. De reactie van de speler van Reflex zorgde ervoor dat daar een rode kaart bij kwam. DIO liet zich echter niet van de wijs brengen en won met duidelijke cijfers de vierde set: 25-14.

Ook in de vijfde set waren het de Bedumers die het betere van het spel hadden. Gesteund door het thuispubliek werd ook de vijfde en beslissende set gewonnen. Met 15-11 stond er een 3-2 score op het bord.

Met nog drie wedstrijden op het programma, zit het seizoen er alweer bijna op. Over twee weken neemt Kenders Bouw DIO/Bedum het in een uitwedstrijd op HLB/Van Daal DS uit Den Dungen. Het verschil met nummer twee VoCasa is slechts drie punten. Al heeft de ploeg van coach Edwin ten Kate het niet zelf in handen, hij zou zijn ploeg hoe dan ook willen motiveren om de druk erbij VoCasa vol op te houden.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter