Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Kenders Bouw DIO/Bedum door het oog van de naald
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Kenders Bouw DIO Bedum door het oog van de naald

De volleybal heren van Kenders Bouw DIO/Bedum hadden het afgelopen zaterdag lastig tegen Webton Hengelo. Even leek het er zelfs op dat de Bedumers de eerste thuisnederlaag van het seizoen zouden gaan incasseren, maar met wilskracht en wat geluk werd er toch met 3-2 gewonnen van de mannen uit Hengelo.

Coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum begon de wedstrijd met Thijs Homan, Jochem van Diepen, Lennart Harmsen, Nico Hoekstra, Bert Bouwers, Erik Rekker en libero Niels Kuypens. Als vrij snel kwamen de Bedumers op een achterstand, maar door goed serverend werk van Van Diepen werd de stand weer gelijk getrokken. Beide ploegen gaven elkaar vervolgens niet veel ruimte meer. Pas aan het einde van de set wist Webton een gaatje te slaan (19-22). Dit verschil wist de ploeg uit Hengelo te behouden, waardoor de eerste set met 22-25 naar de gasten ging.

Ook in de tweede set was het Webton dat beter uit de startblokken kwam. Bij een stand 5-9 kwam wederom Van Diepen aan serve en werd de stand weer gelijk getrokken (9-9). Helaas voor DIO was dit van korte duur, want binnen enkele minuten wist Webton toch weer uit te lopen naar 10-16. De Bedumers stonden voor een lastige opgave om het gat te dichten, maar punt voor punt kwam de ploeg toch weer dichterbij. Bij een stand van 20-20 stonden de ploegen weer naast elkaar. Een spannende ontknoping volgde, waarin DIO aan het langste eind wist te trekken: 25-23.

Dit gaf DIO nog niet de impuls die het nodig had om de wedstrijd te doen kantelen. In de derde set was het Webton die de lakens uitdeelde. Met 15-25 werd de derde set eenvoudig gewonnen door de ploeg uit Hengelo.
In het begin van de vierde set keken de Bedumers weer tegen een achterstand aan (3-10). Coach Ten Kate moest ingrijpen om het tij te doen keren. Dewi Verseput en Michael ter Veer kwamen erin voor Nico Hoekstra en Jochem van Diepen. Dit bleek goed uit te pakken voor de Bedumers. Halverwege de set kwam DIO op gelijke hoogte en niet veel later op een voorsprong (20-17). Aanvallend waren Verseput en Ter Veer bijna niet te stoppen. Mede daardoor werd de vierde set met 25-20 binnengehaald.
   
Een vijfde set moest uitkomst geven wie uiteindelijk met de winst naar huis kon gaan. Webton nam de leiding in de set. Via 2-5 en 5-8 bleef het verschil rond de drie punten. Nadat beide ploegen van speelhelft waren gewisseld, kropen de Bedumers weer dichterbij. Gesteund door het luidruchtige publiek, kwam DIO weer op gelijke hoogte (10-10). Beide ploegen kregen vervolgens kans om de wedstrijd te beslissen, maar bij een stand van 17-16 was het Michael ter Veer die de bal hard langs de blokkering van Webton sloeg en zo het winnende punt wist binnen te halen.

Door deze overwinning blijft Kenders Bouw DIO/Bedum nog zicht hebben op een plek bij de bovenste drie. Aanstaande zaterdag zullen de Bedumers afreizen naar Zevenhuizen (ZH) om het daar op te nemen tegen de nummer negen CAS-CRM / ZVH.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM