Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
KPN marathoncup 11 - Hoorn
Gepubliceerd op maandag 24 december 2012

Jolanda Langeland uit Bedum

Door Jolanda Langeland.

Hoorn zaterdag 22 december 2012, de generale repetitie voor de titelstrijd over vier dagen. Op tweede kerstdag rijden we het NK in Utrecht, daar staat natuurlijk wat op het spel. We hebben met de ploeg laten zien dat we wedstrijden kunnen winnen, echter loopt de spanning richting het NK op en de wedstrijd in Hoorn is dan ook de laatste test!

Het werd een pittig koersje, 70 ronden volle bak met in mijn achterhoofd nog plaatsing voor de Mass-start. Op 2 januari vindt de eerst NK Mass-sart plaats in Thialf. Een mooi evenement en een extra kans op een Nederlandse titel. Ik moest daarvoor wel bij de eerste twintig in het algemeen klassement eindigen. Ik stond 17e en dus was mijn enige optie om punten te sprokkelen tijdens de tussensprints. Dit maakte de koers voor mij extra zwaar. Ik sprokkelde zes punten bij elkaar, genoeg voor een 16e plek. Mooi dus, team Okkinga staat 2 januari met een complete ploeg aan de start!

Terug naar de koers. Carien reed weer eens rond met drie longen, tjonge jonge...het is ongelofelijk hoe lang en hoe hard die kan schaatsen. Blij dat ik bij haar in de ploeg zit, is het in elk geval niet aan mij om haar terug te rijden.
Ook in de finale liet Carien nog maar eens zien "vrouw van de wedstrijd" te zijn. Ik zat volledig te sterven in tweede positie met achter mij Fos. Onze trein was al vroeg in de finale aan zet. Twee groepjes van drie reden vooruit. De eerste reed Carien vrij easy terug.

8 ronden nog.

Ik had het groepje wat toen nog vooruit reed volledig gemist en begreep ook niet waarom Carien zó hard door reed. Fos, die nog altijd achter mij zat sprak "Jo, er rijden nog drie voor hoor!". Het harde rijden van Carien werd mij toen direct duidelijk.
De drie werden bijgehaald, Carien gaf nog eens extra gas tot 600 meter voor de finish. Ik gaf alles tot de een na laatste bocht. Fos ging volle bak de laatste 350 meter in. Alleen Mariska Huisman passeerde haar net voor de finish. Fos pakte de tweede plek, Carla Zielman complementeerde het podium.

Uitslag KPN Marathon Cup 11 - Hoorn 22-12-2012
Topdivisie Dames

1 Mariska Huisman uit West-Graftdijk - Beter Open Haard Hout
2 Foske Tamar van der Wal uit Groningen - Okkinga Communicatie
3 Carla Zielman uit Rottum - CENNED
4 Maria Sterk uit Hallum - Weissensee for Kids
5 Wieteke Cramer uit Lemmer - Palet Schilderwerken
6 Rixt Meijer uit Heerenveen - Palet Schilderwerken
7 Sharon Hendriks uit Lemele - Renault Ladiesteam
8 Bianca Roosenboom uit Kampen - Renault Ladiesteam
9 Lisa van der Geest uit Warmond - Beter Open Haard Hout
10 Margo van de Merwe uit Wolvega - Weissensee for Kids

Stand  

Jolanda Langeland uit Bedum
Jolanda Langeland uit Bedum 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM