Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
KPN Marathoncup 9 - Groningen
Gepubliceerd op maandag 10 december 2012


Image

Door Jolanda Langeland.

En toen was het zover, 8 december, de eerste en enige thuiswedstrijd van het seizoen. Een thuiswedstrijd heeft toch altijd iets meer dan een wedstrijd elders in het land. Voor eigen publiek wil je toch laten zien dat je kan schaatsen en wil je vooral niet meedoen als "peloton-vulling".

Ik denk dat ik de wedstrijd in Groningen mag omschrijven als; veel publiek, genoeg aanmoedigingen en een snelle koers.

De snelle koers kwam vooral door de goede ijsvloer die opper-ijsmeester Gé Beetsma neer had gelegd. Van het peloton, dat vertrok met 66 dames, wisten er 33 de finish te halen. Dit zegt genoeg over het moordende tempo, wat er tevens voor zorgde dat de wedstrijd wellicht iets minder aantrekkelijk leek. Als het tempo zó hoog ligt is het lastig om met een kopgroep weg te komen en bijvoorbeeld een ronde te pakken. Er ontstonden wel kopgroepjes, alleen niets had kans van slagen.

Persoonlijk reed ik een attente koers, zat lekker in de wedstrijd en zat af en toe mee in een ontsnapping. Toch draaide de wedstrijd wéér uit op een massasprint. Met Foske in de ploeg moeten we ervoor zorgen dat ze goed afgeleverd wordt. We wisten wat we moesten doen, helaas viel alles niet op zijn plek. Je kunt de tactiek van te voren nog zo vaak en zo goed met elkaar doornemen, wij zijn niet de enige dames in de baan. Wij hebben te maken met meerdere ploegen die ook hun tactiek tot uitvoering willen laten komen.

Het was chaos in de finale. Carien ik en Fos hadden elkaar gevonden en probeerden met vier ronden te gaan buitenom te komen. Carien kwam op kop. Fos en ik kwamen er helaas niet meer achter. Invoegen op 6e positie was de enige mogelijkheid, terwijl Carien volle bak reed. Op zich goed, we zaten er alleen niet achter. Van te ver van achteren de laatste ronde is gaan, dan weet je dat het lastig wordt om de wedstrijd te winnen. Fos kwam nog knap tot een derde plek. Ik kwam tot plek 6.

Teleurstelling overheerste bij Team Okkinga. We wilde graag in Groningen laten zien wat we vorige week in Assen hadden gedaan. We wilden voor de dubbel gaan, helaas viel de puzzel niet op zijn plek. Voor mij is een zesde plek op zich niet slecht, echter weet ik ook dat ik aan een zesde plek niks heb.

Volgende week gaat de reis weer eens naar de andere kant van het land: Breda.

Lees alles over Jolanda op http://www.jolandalangeland.nl/

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM