Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
KPN Marathoncup 4 - Den Haag
Gepubliceerd op zondag 04 november 2012

KPN Marathoncup 4 - Den Haag door Jolanda Langeland uit Bedum 

Door Jolanda Langeland.

Den Haag 3 november 2012 - Sorry dames", was het antwoord van Foske toen ze tegen de boarding geleund stond. De wedstrijd zat erop en ze was in de veronderstelling dat ze tweede was geworden. Echter bleef het nog even spannend. De officiele uitslag had nog niet geklonken...

We stonden op scherp in Den Haag. Scherp, want het werd tijd voor een overwinning. Vorige week na Fos haar tweede plek was de tactiek bekend. We hadden ons de hele week kunnen voorbereiden. In Den Haag zou het moeten gebeuren.

Ik reed een redelijk lekkere wedstrijd. Het was niet top, maar voor zo vroeg in het seizoen ben ik best tevreden. Het is ook geweldig om met Fos en Carien te trainen. Het niveau van beide dames is hoog, ik kan me daar perfect aan optrekken. Terug naar de wedstrijd. Er waren uitlooppogingen, echter had niks kans van slagen. Het ijs was zwaar en de wedstrijd liep uit op een massasprint.

Met het rondebord op 14 was het al dringen geblazen. We zaten al vroeg met z'n drieen bij elkaar. Carien, ik, Foske en daarachter een vechtende massa. Allemaal op zoek naar de juiste uitgangspositie, maar die bleken wij te hebben.

Met nog zeven ronden te gaan, ja u leest het goed, zeven ronden...Knalde Carien naar de kop van het peloton. Zou het niet te vroeg zijn? Carien reed een hoog tempo door en niemand had het lef om hier iets aan te doen.  Met nog twee ronden te gaan kwam er een rode trein langszij. Carien gaf nog eens extra gas. De rode trein was weg. Carien leverde mij  met Foske af, met nog anderhalve ronde te gaan. Ik reed volle bak om Fos zo goed mogelijk af te kunnen leveren.

Foske ging als eerste de laatste bocht in en op het laatste rechte stuk lagen er kapers op de kust om haar af te houden van de overwinning. Zenuwslopende laatste meters en over de finish zagen Carien, ik en Thijs geen armen de lucht in gaan. Fos was overtuigd van een tweede plek en de "sorry" was dus daar. We hadden er alles aan gedaan, we konden onszelf niks verwijten, maar...

Daar was ineens de uitslag, de finishfoto was bekeken. De speaker riep: "de derde plek gaat naar Mariska Huisman, de tweede plek naar...Irene Schouten" .Wij wisten het, de overwinning was binnen!

Dit was min of meer dé reden waarvoor ik bij team Okkinga was gehaald, om de sprint aan te trekken. Altijd spannend of het dan ook lukt natuurlijk. Eerlijk is eerlijk, het geeft absoluut voldoening om een bijdrage te leveren aan een overwinning. Zelf zie ik nog genoeg punten waarin ik kan verbeteren. De fine-tuning kan beginnen!

Volg onze schaatstopper uit Bedum via www.jolandalangeland.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM