Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Goede start voor korfballers DWA/Argo
Gepubliceerd op zondag 10 september 2017

Goede start voor korfballers DWA Argo - eerste veldwedstrijd na de zomerstop

Afgelopen zaterdag mochten de korfballers uit Winsum en Bedum weer aantreden voor hun eerste veldwedstrijd na de zomerstop.  Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster kwam bij DWA/Argo op bezoek.  Na een ruststand van 7-4, in het voordeel van DWA/Argo, wisten de Winsumers en Bedumers de voorsprong te behouden en de eerste twee punten van het seizoen binnen te halen. De eindstand werd 12-9.

Trainer/coach Henk Sjoerd Westra heeft er voor gekozen om dit seizoen met vier heren en vier dames te gaan spelen. De vijfde heer en dame die vorig seizoen nog meedraaiden, spelen daarom dit seizoen in het tweede team. Hierdoor wisselt tijdens het seizoen de samenstelling van de basisopstelling in principe niet.

Door zware regenval in de ochtend startte de wedstrijd een half uur later. Om 16.00 uur klonk het startsignaal van scheidsrechter Beekman uit Groningen. De acht basisspelers begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. Tom van der Laan wist direct DWA/Argo op 1-0 te zetten. Vlak daarna wist Invicta/Frigro er 1-1 van te maken. Hierna nam DWA/Argo het voortouw. Lisette Hamminga wist met twee treffers 3-1 op het scorebord te zetten.  Na acht doelpuntloze minuten, vond ook Sam Pestoor het gat van de korf.  Met 4-1 op het scorebord viel daarna een kwartier lang aan beide kanten geen doelpunt. Beide ploegen konden de kansen die er kwamen niet afronden en de verdedigingen overheersten. Het ene vak bleef daarom erg lang in de aanval en het andere vak in de verdediging. Uiteindelijk verdiende Yvonne Schuuring een strafworp die door Sam Pestoor verzilverd werd. Eindelijk kon er van vak gewisseld worden. Het mooie van dit moment was, dat beide vakken met de vakwisseling complimenten naar elkaar maakten, voor het goede verdedigen en het aanvallend blijven zoeken naar goede kansen. Hierna antwoordde Invicta/Frigro met een treffer, waardoor er een 5-2 stand op het scorebord kwam. Direct in de volgende aanval schoot Nick Brandsma van afstand raak en dat betekende dat er weer van vak gewisseld moest worden. Sam Pestoor wist nog een treffer te maken en daarna was het Invicta/Frigro dat nog twee maal voor rust scoorde. Met een 7-4 stand gingen beide teams de kleedkamer in.

In de rust benadrukte trainer-coach Westra dat er goed verdedigd was en dat dit vol moest worden gehouden. Ook riep hij op in de tweede helft weer, net als in de eerste helft, scherp het veld op te komen. Invicta/Frigro mocht niet in de wedstrijd komen.

Ook in de tweede helft vielen er weinig doelpunten te bewonderen aan beide kanten. Na elf minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, schoot Natasja Schuuring van afstand raak. Sam Pestoor wist na een prachtige combinatie met Tom van der Laan ook van dichtbij de korf te scoren waardoor DWA/Argo verder weg liep van de gasten uit Friesland.  Invicta/Frigro wilde nog niet opgeven en liet nog twee keer van zich horen. Nick Brandsma en Sam Pestoor zorgden vervolgens met treffers dat het gat groot genoeg bleef. In de slotfase kwam Invicta/Frigro toch nog gevaarlijk dichtbij, door vier treffers op rij te scoren. De stand was toen 11-9 en dat maakte het weer spannend. Uiteindelijk maakte Yvonne Schuuring de beslissende score. Zij bepaalde de eindstand op 12-9 in het voordeel van DWA/Argo en zorgde zo dat de twee punten in Winsum bleven.

Aanstaande woensdag, 13 september, zal DWA/Argo gaan afreizen naar Surhuisterveen voor een midweekse ontmoeting met It Fean/Boelenslaan. Dit is een inhaalwedstrijd omdat op 2 september door late vakanties niet gespeeld werd. Om 20.30 uur zal deze wedstrijd van start gaan.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (5x),  Nick Brandsma (2x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (1x), Yvonne Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Invicta/Frigro  12- 9
Emmeloord  - It Fean/Boelenslaan 19- 9
Lintjo   - Harkema  19-15
Elko   - Pallas   afgelast

Stand:
Emmeloord           1-2
DWA/Argo            1-2
Invicta/Frigro      1-2
Lintjo              2-2
Elko                0-0
Pallas              0-0
Harkema             1-0
It Fean/Boelenslaan 1-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM