Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Geslaagde turnwedstrijd in Bedum!
Gepubliceerd op woensdag 23 mei 2018

SV Balans kijkt terug op een fantastische wedstrijddag! Zaterdag 19 mei streden ongeveer 150 turnsters van 8 verschillende verenigingen om de medailles. De wedstrijd werd georganiseerd door SV Balans uit Bedum.

Het was voor de turnsters van de thuisvereniging de eerste wedstrijd in hun nieuwe clubpakjes. Ze zagen er prachtig uit!

Geslaagde turnwedstrijd in Bedum!  Zaterdag 19 mei 2018.
Groep 2

In de vroege ochtend kwamen de jongste turnsters naar de sporthal. Een enkele turnster is nog niet zo lang lid, andere deden al vaker mee. Maar spannend blijft het. Twaalf turnsters van SV Balans kwamen in actie.
Bij Mini Instap R2 wist Esther Kooij op de derde plaats te eindigen. Dit behaalde ze vooral door twee mooie sprongen. Julie van Dijk werd vierde en Amber Kerkhof  zevende. Bij Mini Instap D3 werd Liese Vogel 4e, Leonie Zijl 6e. Een 11e plaats was er voor Yvonne Ubels en een 14e plaats voor Roanne van der Sluis.
Robine Dijkhuis kwam net iets te kort voor een podium plaats bij Pre Mini Instap R3. Ze eindigde op de 4e plaats. In het eindklassement eindigde Katie Favre op 6e plaats, Lenthe Scholma  9e, Lieke Gollnau 12e en  Luna Mers  13e.

Geslaagde turnwedstrijd in Bedum!  Zaterdag 19 mei 2018.
Groep 1

In de tweede groep kwamen 8 SV Balans turnsters in actie. Marloes Datema was bij Instap D2 op sprong de beste en eindigde na alle oefeningen als 7e. Bij Mini Instap D2 werd Dione Gerdes 2e. Op balk liet ze de andere turnsters achter zich.
Elin van Dijk turnde zich bij Pupil 2 D2 naar een 2e plaats. Zij scoorde vooral goed op haar brugoefening. Spannend was het wie 3e zou worden. Nicole Zijl had net 0.05 meer punten dan plek 4. Dit dankte ze aan een goede spong en balkoefening.
Een mooie 1e plaats bereikte Dagmar Niemeijer in categorie Jeugd 2 F2. Zij was op 3 van de 4 onderdelen de beste. Marissa Urbach werd 4e en Sarah Visser 5e.
Anneke Kruiger mocht het in haar wedstrijd opnemen tegen twee tegenstandsters. Zij was de beste op de vloer en eindigde keurig als 2e in het eindklassement.

Geslaagde turnwedstrijd in Bedum!  Zaterdag 19 mei 2018.
Groep 1

Om 15:00 startte de laatste groep turnsters. Twee SV Balans turnsters in categorie Pupil 1 D2. Jasmijn Damminga wist 2e te worden op brug en vloer. In totaal eindigde ze net naast het podium op een 4e plaats. Amie Shaya werd 15e.
Kirsten Vliem begon niet zo goed als gehoopt aan de wedstrijd. Ze viel een aantal keren van de balk. Maar ze herpakte zich knap en wist als eerste te eindigen op de overige onderdelen en in het eindklassement.
Junior E en senior E streden samen om de medailles. Laura Boomsma probeerde deze wedstrijd een nieuwe sprong, dat goed uitpakte. Ook haar andere oefeningen waren stabiel, wat haar een 2e plaats opleverde. Jantine Kruiger pakte haar punten voornamelijk op de vloer. Na een aantal wedstrijden naast het podium stond zij nu stralend op de 3e plaats.
Anne-Lynn Koenes liet zien dat ze op de balk goed uit de voeten kan. Ze eindigde op dat onderdeel als  1e. In het eindklassement werd ze 2e.

Geslaagde turnwedstrijd in Bedum!  Zaterdag 19 mei 2018.
Groep 3

SV Balans is trots op alle turnsters. Iedereen ging met een mooie medaille en diploma naar huis.
De uitslagen en foto’s staan op de website: www.balansbedum.nl

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter