Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Geslaagde internationale korfbalwedstrijden in Winsum
Gepubliceerd op maandag 11 november 2019

Geslaagde internationale korfbalwedstrijden in Winsum - DWA-Argo Bedum Winsum

Afgelopen donderdag kwamen de internationals van Marokko en de Filipijnen op bezoek in Winsum bij korfbalvereniging DWA/Argo. Er werden drie wedstrijden gespeeld, want uit Marokko kwam ook nog een clubteam op bezoek. De thuisclub kwam in alle drie wedstrijden voor de dag met een mix van spelers uit de A’s en uit alle seniorenteams. Hierdoor was er sprake van gelijkwaardige wedstrijden met de nog relatief onervaren korfballers uit Marokko en Filipijnen.

Op initiatief van korfbalvereniging Stadskanaal wordt er al vele jaren voor het begin van de landelijke zaalcompetitie een internationaal korfbaltoernooi georganiseerd in Stadskanaal. In aanloop daar naartoe worden andere verenigingen benaderd om oefenwedstrijden tegen buitenlandse ploegen te spelen. Vandaar dat er ook contact werd gelegd met DWA/Argo. Donderdagavond kwamen de buitenlandse ploegen op bezoek.

Met een mooie presentatie en het afspelen van de volksliederen werd er een heuse interlandsfeer gecreëerd in Winsum. De sporthal was ook bijna helemaal vol met toeschouwers.

Omdat op voorhand duidelijk was dat het eigen niveau van het eerste team van DWA/Argo nog flink te hoog zou zijn, kwam de thuisploeg in het veld met jonge spelers van de verschillende A-teams en seniorenteams. Dat bleek een goede zet, want zo ontstonden er drie aantrekkelijke wedstrijden van gelijkwaardige ploegen.

In de eerste wedstrijd kwam het clubteam uit Marokko, genaamd Club Mediterrannée uit de provincie Nador, binnen de lijnen tegen DWA/Argo. Hoewel de thuisploeg halverwege nog met 6-4 aan de leiding ging, was het uiteindelijk de Marokkaanse ploeg die met de winst aan de haal ging. De spannende wedstrijd eindigde in 8-9.

In de tweede wedstrijd kwam het nationale team uit de Filipijnen in actie. Opvallend was dat vooral de heren erg atletisch waren. Daarmee compenseerden ze het tekort aan lengte dat ze tegen de plaatselijke lange mannen hadden. Ook hier werd een spannende wedstrijd gespeeld, waarbij DWA/Argo uiteindelijk aan het langste eind trok. Vooral de Winsumer dames bleken het verschil te kunnen maken, want zij waren uiteindelijk verantwoordelijk voor negen van de zestien treffers. Het werd 16-12.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen de nationale selectie van Marokko. Dit werd eveneens een aantrekkelijk duel, vooral door de gelijk opgaande strijd. Het aantal doelpunten was wat minder dan in het tweede duel, maar tot in de laatste seconden bleef de spanning groot. Het werd 8-7 voor de gastheren en gastvrouwen.

De korfballers kunnen terugkijken op een geslaagde avond met veel publieke belangstelling. De verschillende teams hebben flinke reclame gemaakt voor de korfbalsport en voor de spelers betekenden de wedstrijden dat ze een leuke ervaring rijker waren.

DWA/Argo maakt zich in de komende weken op voor de naderende zaalcompetitie. Deze start voor DWA/Argo 1 op 23 november met een uitwedstrijd tegen Stadskanaal. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter