Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Gehavend DWA/Argo komt tekort tegen De Granaet
Gepubliceerd op dinsdag 08 oktober 2019

Gehavend DWA Argo komt tekort tegen De Granaet - DWA ARGO Bedum Winsum

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum op bezoek bij De Granaet in Dokkum. In het verleden zijn deze ploegen elkaar eerder tegengekomen en waren ze behoorlijk aan elkaar gewaagd. Ook zaterdag was dat op bepaalde momenten zichtbaar. Toch kon De Granaet, na een ruststand van 10-6, in het tweede bedrijf uitlopen en winnen met 19-12.

Trainer-coach André Pettinga kent flinke personele problemen door alle blessureleed binnen de selectie van DWA/Argo. Nick Brandsma heeft sinds afgelopen week ook een blessure en hij kan plaats nemen op het blessurebankje, naast de al langer bekende geblesseerden Natasja Schuuring en Tom van der Laan. Ook Benjamin Pestoor, vorig seizoen nog vaste waarde in het eerste van DWA/Argo en tegenwoordig uitkomend in het tweede team, kampt met een blessure en kon dus niet invallen. Mathijs Muller mocht daarom zijn debuut maken binnen het vlaggenschip, terwijl ook  Steven Bults, die vorige week al debuteerde, weer in het basisachttal van Pettinga stond. Yarin Smedema is verder al weken de vaste invalster voor Natasja Schuuring.

De Granaet opende zaterdag de score, maar Steven Bults wist direct te reageren met een mooi schot van afstand. Na deze gelijkmaker, zette de thuisploeg de scoringsmachine aan en maakte vlot vier treffers op rij. DWA/Argo moest zichtbaar in de wedstrijd komen, want met nieuwe mensen in de vakken was het even zoeken naar elkaar. Karen Oostmeijer zorgde voor 5-2, maar De Granaet wist opnieuw twee treffers te maken. Het verschil liep op naar 7-2 en Lisette Hamminga zorgde met een vrije bal voor 7-3. De Granaet maakte opnieuw drie treffers op rij waardoor er een stand van 10-3 op het scorebord stond. DWA/Argo zette alles op alles om bij te blijven met scoren en dat zorgde ervoor dat de Winsumers en Bedumers een scherpe fase kenden. De Friezen lieten het even afweten en hier maakte DWA/Argo goed gebruik van. Er werden drie treffers achter elkaar gemaakt. Deze kwamen uit handen van Yarin Smedema en Sam Pestoor (2x). Met een 10-6 ruststand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de rust duurde het bij beide partijen erg lang voordat er weer een doelpunt te vieren viel. De Granaet zat nog in de onscherpe fase van voor de rust, terwijl DWA/Argo door een doelpunt van Steven Bults wat dichterbij kon komen. Hierna volgde er een lange status-quo, want er werd een tijd niet gescoord. DWA/Argo had de kans om dichterbij te komen, maar de ploeg had moeite met het afronden van haar kansen. Dit zorgde ervoor dat De Granaet uiteindelijk weer terug in de wedstrijd kwam. De Friezen begon opeens de kansen wel weer af te ronden. Dit werd zichtbaar in de stand, want De Granaet maakte vijf treffers en liep uit naar 15-7. De korfballers uit Winsum en Bedum wilden zich echter niet gewonnen geven. Ze gingen nog steeds de strijd vol aan en dit zorgde ervoor dat het nog even spanend werd. Vier treffers op rij uit handen van Sam Pestoor, Karen Oostmeijer en Lisette Hamminga (2x) brachten de stand terug op een verschil van vier, 15-11. Het was enorm spannend in deze fase, maar DWA/Argo was niet meer bij machte om de thuisploeg nog in te halen. De Granaet liep opnieuw uit, nu naar 19-11, en de wedstrijd was beslist. Karen Oostmeijer wist met haar laatste doelpunt de eindstand te bepalen op 19-12.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo weer een thuisduel. Thrianta uit Hoogeveen komt op bezoek. Ook dit team is bekend bij DWA/Argo en eerdere duels waren veelal spannend. De wedstrijd zal om 15.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo: Karen Oostmeijer (3x), Sam Pestoor (3x), Lisette Hamminga (2x), Yarin Smedema (2x), Steven Bults (2x).

Uitslagen:
De Granaet   - DWA/Argo     19-12
Oerterp/VKC  - Noordenveld  15-13
Harich       - Hoogkerk     14-18
Rood-Wit     - Thrianta     20-25

Stand:
Oerterp/VKC   5-8
Hoogkerk      5-8
De Granaet    5-7
Thrianta      5-5
Rood-Wit      5-4
Noordenveld   5-3
Harich        5-3
DWA/Argo      5-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter