Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Geen beker vervolg voor Kenders Bouw DIO/Bedum
Gepubliceerd op dinsdag 24 oktober 2017

Geen beker vervolg voor Kenders Bouw DIO/Bedum

De volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum zijn er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om de volgende ronde van de nationale beker te halen. De Bedumers namen het in eigen huis op tegen Eerste Divisionist Sudosa-Desto en tegen Topdivisionist Reflex Kampen. Tegen Sudosa werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0, maar tegen Reflex kreeg DIO met dezelfde cijfers aan de broek.

Vorig seizoen wisten de mannen van Edwin ten Kate nog een ronde verder te komen, maar dit keer presteerden de Bedumers ondermaats. In de eerste wedstrijd tegen Sudosa Desto begon DIO niet heel scherp. Voornamelijk serverend liep het niet zoals het moest. Sudosa kon mede hierdoor nog lang bij blijven. Pas halverwege de eerste set begon het beter te lopen en werd het verschil gemaakt. De set ging dan ook met een ruime cijfers naar DIO: 25-18.

De tweede set ging wat meer gelijk op, al was het niveau ook nu niet goed. Uiteindelijk was het toch DIO dat aan het einde van de set een gaatje wist te slaan en daarmee de tweede set met 25-22 wist te winnen. Hiermee was het verzet van Sudosa wel gebroken, want in de derde set gingen de Bedumers er met ruime cijfers overheen (25-14).

Een dik uur later mocht DIO zich weer opmaken voor de volgende wedstrijd. Nu was de tegenstander Reflex uit Kampen. Een tegenstander van een iets ander formaat. De heren uit Kampen staan momenteel op een derde plaats in de Topdivisie en dat is net één plek achter de Bedumers. Op voorhand dus een lastige wedstrijd.

In de eerste set gingen beide teams nog redelijk gelijk op tot aan het eind. Bij een stand van 22-24 in het voordeel van de ploeg uit Kampen, sloeg Dewi Verseput van DIO/Bedumde bal tussen de blokkering en het net. De tweede scheidsrechter zag dit anders, waardoor de eerste set op een dubieuze manier naar Kampen ging.

Ook in de tweede waren beide teams aan elkaar gewaagd. Door veel serve druk van Reflex, lukte het DIO niet om zijn eigen spel te spelen. Daarnaast serveerde DIO met te weinig druk, waardoor de ploeg uit Kampen bij vlagen vrij kon aanvallen. Een spannende ontknoping werd uiteindelijk met 24-26 beslist in het voordeel van Reflex.

In de derde set waren de Bedumers de weg helemaal kwijt en was het geloof in een overwinning ver te zoeken. DIO kreeg geen grip op de sterke serve van diverse spelers van Reflex, waardoor de Kampenaren al redelijk snel een groot gat hadden geslagen. Dit gat was niet meer te overbruggen voor DIO, waardoor Reflex ook de derde set wist te winnen. Dit keer met 17-25.

Voor DIO/Bedum zit het bekeravontuur er weer op. De ploeg kan zich nu vol gaan richten op de competitie. De eerst volgende tegenstander is CAS-CRM/ZVH uit Zevenhuizen(ZH). Deze wedstrijd zal aanstaande zaterdag gespeeld worden in sporthal De Beemden. Dit keer niet op het gebruikelijke tijdstip van 19:30, maar om 20:30. 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM