Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Fantastische turnwedstrijd voor de turnsters van SV Balans
Gepubliceerd op maandag 26 juni 2017

Dit weekend stond het sportpark van Bedum bol van sportieve activiteiten. Ook SV Balans droeg hier haar steentje aan bij. In sporthal de Beemden werd door 116 turnsters van de verenigingen SVU, MEXS*2000, SV DIOS, GV Baflo, Sportfit Delfzijl en de organiserende vereniging SV Balans gestreden om de medailles.

Fantastische turnwedstrijd voor de turnsters van SV Balans
eerste groep

Om half negen begonnen de eerste 54 turnsters aan hun wedstrijd. Hierin kwamen de jongste turnsters in actie. Voor SV Balans waren Robine Dijkhuis (6 daagjes 6 jaar) en Lieke Gollnau (5 jaar) de jongste deelneemsters. Dit was hun allereerste wedstrijd en de meisjes eindigen bij elkaar op een keurige 10e en 11e plaats. Imke Rosing pakte in deze groep de bronzen medaille, mede dankzij een goede vloeroefening. Zij turnt nog maar drie maanden bij SV Balans, wat haar podiumplaats extra bijzonder maakt! Er was bij categorie Mini Instap D2 een volledig podium van SV Balans turnsters: Amely Vliem werd derde, gevolgd door Noemie Santos Santana Saboia. Winnares was Nova Mers.  Bij Instap D3 wist Rosan Bel met een mooie sprong en vloeroefening beslag te leggen op een tweede plaats.

Aan het einde van de ochtend kwamen de iets oudere turnsters in actie. In totaal 31 meiden lieten de toeschouwers en de jury zien wat ze in hun mars hebben. Bij Jeugd 1 D2 was Marissa Urbach duidelijk de beste. Op alle onderdelen turnde zij zich naar de eerste plaats. Nienke Haak eindigde achter haar als tweede. Bij Jeugd 1 D3 was er ook een tweede plaats voor SV Balans. Faith Nanyunja mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Spannend was het in categorie Junior G. Uiteindelijk kregen we hier twee winnaressen: Monique Urbach en Kim Bolhuis mochten allebei op de hoogste tree van het podium staan. In de gecombineerde categorie Jeugd 2 F en Junior F kwamen twee SV Balans vriendinnen op het podium: Irse Haitsma was heel blij met haar derde plaats en Laura Boomsma eindige bovenaan dankzij o.a. een knappe brugoefening.

Fantastische turnwedstrijd voor de turnsters van SV Balans 
tweede groep

In het derde blok kwamen de laatste 31 turnsters in aktie. Met een eerste plaats op brug wist Anoek Harkema in het eind klassement beslag te leggen op een tweede plaats in categorie Pupil 2 D2.  Mirte Geurkink veroverde  met vier goede oefeningen de eerste plaats bij Pupil 2 D3. Twee medailles waren er voor SV Balans in de gecombineerde categorie Pupil 2 N3 en Jeugd 1 D3. Ondanks een voor Kirsten Vliem magere balk oefening wist ze met haar uitstekende vloeroefening toch de gouden medaille binnen te halen. Dagmar Niemeijer werd eerst op de balk en derde in het totaal klassement.  Bij Pupil 1 D1 waren er twee deelneemsters. De spanning was daar niet minder groot om, de turnsters waren aan elkaar gewaagd. Dankzij de goede balkoefening pakte Anneke Kruiger uiteindelijk het goud. In de voor Leandra Middel laatste turnwedstrijd was er voor haar een mooie derde prijs bij Senior E.

Fantastische turnwedstrijd voor de turnsters van SV Balans 
derde groep

SV Balans kijkt terug op een prachtige wedstrijddag met podiumplaatsen voor 18 SV Balans turnsters. Ook de turnsters die (net) niet op het podium kwamen werden beloond voor hun prestatie met een ‘goed gedaan’ medaille.  In het dankwoord werd de wedstrijdcommissie bedankt voor het organiseren van deze wedstrijd. Ook de 12 juryleden, trainsters (Claire van der Laan en Sanne Wolters), assistent trainers, EHBO (de heer Vliem), Daan en Klaas Jan Haitsma voor de muziek en overige vrijwilligers werden bedankt voor hun hulp. Zonder vrijwilligers is het onmogelijk om zo’n mooie dag neer te zetten.

De uitslagen en foto’s van deze dag komen binnenkort op de website: http://balansbedum.nl/

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM