Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Elisa Oostinga uit Bedum naar Nederlands Kampioenschap jeugdschaken
Gepubliceerd op zondag 04 maart 2018

Zaterdag 24 februari zijn de persoonlijke jeugdkampioenschappen schaken van de Noordelijke Schaakbond (Groningen en Drenthe) gehouden. Elisa Oostinga uit Bedum en Jan Steenstra uit Garmerwolde veroverden in de categorie tot en met 10 jaar een plek voor het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk. Jan en Elisa zijn lid van de jeugdschaakclub SC Ten Boer. Eerder plaatste Gerbrich Kroon uit Ten Boer van deze jeugdclub zich ook al voor het NK.

Elisa Oostinga uit Bedum naar Nederlands Kampioenschap jeugdschaken 
Elisa Oostinga - links op de foto

Elisa is een groot schaaktalent, die zich vorig jaar ook al plaatste voor het NK. Ze speelde zaterdag een goed toernooi in haar leeftijdscategorie. Elisa had even zelfs zicht op de titel. Tegen de latere kampioen Elliot Horenberg stond ze lange tijd een stuk voor, maar een klein foutje kostte haar de partij en de kans om algemeen kampioen te worden. Met een remise tegen clubgenoot Jan in de laatste ronde werd ze wel meisjeskampioen. Ze eindigde als derde in de algemene rangschikking. Jan Steenstra had aan de remise genoeg om vierde te worden. Omdat Elisa aan het meisjes NK wil meedoen, kan Jan de plek voor het NK voor de jongens krijgen. Jan is al vele jaren lid van de schaakclub en proefde nu het genoegen om voor de Noordelijk Schaakbond afgevaardigd te worden. De afgelopen jaren kwam hij vaak net iets tekort om het felbegeerde startbewijs te halen.

Elisa Oostinga uit Bedum naar Nederlands Kampioenschap jeugdschaken 
Elisa Oostinga tegen Jan Steenstra

Gerbrich plaatste zich in december al voor het NK. Zij moest hiervoor naar het kwalificatietoernooi Amstelveen. Als beste meisje in de categorie tot 20 jaar kreeg zij de fel begeerde plek voor het NK, dat dit jaar in Assen wordt gehouden.

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM