Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eindelijk weer winst voor DWA/Argo
Gepubliceerd op dinsdag 30 januari 2018

Eindelijk weer winst voor DWA Argo. Emmeloord overtuigend verslagen door de Winsumers en Bedumers.

De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag weer een keer weten te winnen. In een thuiswedstrijd werd Emmeloord in de slotfase afgetroefd. Uiteindelijk werd overtuigend met 19-14 gewonnen door de Winsumers en Bedumers.

DWA/Argo heeft al een flink aantal wedstrijden nipt verloren in deze zaalcompetitie en de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga snakte dan ook naar een overwinning. Tegen Emmeloord wist de ploeg dat het mogelijk was, want in de uitwedstrijd kwam tot zaterdag de enige overwinning die de Winsumers en Bedumers behaalden tot stand. Ondanks dat was Emmeloord voorafgaand aan het duel zaterdag de koploper in een knotsgekke klasse waarin elke week weer een andere ploeg de ranglijst aanvoert.

Emmeloord was er gezien het eerste duel voor de return zaterdag niet gerust op en schoot uit de startblokken. De polderbewoners zorgden voor een 0-3 voorsprong, alvorens de thuisploeg wat terug kon doen. Nick Brandsma schoot van afstand 1-3 binnen en daarmee was de ban gebroken voor DWA/Argo. Zijn voorbeeld werd vlot gevolgd Karen Oostmeijer en Lisette Hamminga die eveneens van afstand raak schoten. Zo stond er al na tien minuten 3-3- op het scorebord. Wat volgde was een gelijk opgaande eerste helft die via 3-5 en 8-5 bij 9-9 eindigde. Met name Lisette Hamminga bleek zaterdag weer eens ouderwets op schot te zijn, getuige haar vier treffers in het eerste bedrijf.

Na de pauze bleef het tot 11-11 in evenwicht, maar bij deze stand sloeg DWA/Argo een gaatje. Natasja Schuuring schoot met twee rake afstandstreffers de thuisclub naar 13-11 en toen Sam Pestoor onder de korf met een prachtige tip-in zijn tegenstander verschalkte, was er een gaatje van drie treffers. Er was nog een ruim kwartier te spelen, dus er was nog van alles mogelijk, maar DWA/Argo slaagde er met knap verdedigend werk in dat Emmeloord maar weinig kon klaar spelen. De Winsumer en Bedumers behielden hun voorsprong doordat Natasja Schuuring ook vanaf de strafworpstip doel trof. Na de 15-13 zorgden Lisette Hamminga met een raak afstandschot en Sam Pestoor met een verzilverde strafworp voor meer lucht. De gasten moesten met nog circa acht minuten te spelen gaan forceren, maar slaagden daar niet in. Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring trokken de overwinning definitief over de streep, door voor 18-13 en 19-13 te zorgen. Het laatste woord was nog aan Emmeloord, maar dat doelpunt was slechts voor de statistieken. De eindstand was 19-14.

De spelers van DWA/Argo waren erg blij met de winst, want zo vaak zaten ze er al dichtbij, maar lukte het net niet. Dit maal lukte het wel en dat belooft nog wat voor de komende wedstrijden. Zaterdag speelt DWA/Argo in Oosterwolde tegen de nieuwe koploper DIO. Die wedstrijd en begint om 19.50 uur. De winst van zaterdag smaakt naar meer.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Lisette Hamminga (allebei 5), Nick Brandsma en Sam Pestoor (allebei 3), Tom van der Laan, Karen Oostmeijer en Benjamin Pestoor (allen 1).

Uitslagen:
DWA/Argo         - Emmeloord  19-14
Thrianta         - Lintjo     18-15
Harkema          - Pallas     21-21
Invicta/Frigro   - DIO        12-21

Stand:
DIO              10-13
Thrianta         10-12
Emmeloord        10-11
Harkema          10-11
Invicta/Frigro   10-11
Pallas           10-10
Lintjo           10- 8
DWA/Argo         10- 4

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM