Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Eerste verliespartij DWA/Argo
Gepubliceerd op maandag 08 oktober 2018

Eerste verliespartij DWA Argo - tegen DTS in Surhuizum

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum bij DTS in Surhuizum op bezoek. Tot zaterdag wist DWA/Argo alles te winnen, maar daar kwam tegen DTS verandering in. Na een ruststand van 9-5 kwam DWA/Argo er in de tweede helft niet meer aan te pas. DTS won met 15-8.

Jesse Reker begon zaterdag wederom in de basis, aangezien Sam Pestoor nog steeds kampt met een blessure.
De Friezen van DTS wisten als eerste te scoren, maar Lisette Hamminga en Natasja Schuuring waren daarna trefzeker namens de gasten. Vervolgens vielen de treffers om en om en via 3-2 kwam het tot een stand van 6-5. De doelpunten van DWA/Argo kwamen uit handen van: Lisette Hamminga, Nick Brandsma, en Natasja Schuuring.  In de slotfase van het eerste bedrijf lukte het de thuisploeg om weg te lopen van DWA/Argo, want met drie treffers op rij werd het 9-5. Met deze stand werd er in de kleedkamer een pauze genomen.
Trainer/coach André Pettinga benadrukte dat er nog niets aan de hand was en dat alles nog mogelijk was. DTS was alleen scherper dan DWA/Argo en daar moest verandering in komen.

In de tweede helft kwam Yarin Smedema al vlot binnen de lijnen voor Natasja Schuuring, die kampte met een nekblessure. DTS was nog net zo scherp als de eerste helft en wist opnieuw drie treffers achter elkaar te maken. Zo stonden er 12 doelpunten voor DTS op het scorebord en maar vijf voor de jongelingen uit Winsum en Bedum. DWA/Argo had pech met de kansjes en speelde een weinig gelukkige wedstrijd. Duidelijk was dat DWA/Argo haar eerste verlies zou oplopen.  Tom van der Laan maakte nog een treffer en ook Gert-Jan Stulp en Yarin Smedema kwamen nog tot een doelpunt. DTS was echter dit maal de betere ploeg en  liet DWA/Argo niet meer dichterbij komen. Bij een 15-8 eindstand maakte de scheidsrechter een eind aan het duel.

Aanstaande dinsdag, 9 oktober, zal DWA/Argo spelen voor de A.P. Buitenbeker. DWA/Argo gaat naar Groningen, om aan te treden tegen Club Brothers. Dit duel begint om 20:00 uur.

Dan staat er zaterdag 13 oktober opnieuw een competitiewedstrijd gepland. DWA/Argo krijgt mede-koploper Harkema op bezoek. Dit belooft een spannend duel te gaan worden in de strijd om de eerste plaats. De partij zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Gert-Jan Stulp (1x), Yarin Smedema (1x), Tom van der Laan (1x), Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Spannum  - Harkema         12-13
NQL      - SIM              9- 9
DTL      - Invicta/Frigro  16-12
DTS      - DWA/Argo        15- 8

Stand:
Harkema         5-8
DWA/Argo        5-8
Spannum         5-6
DTL             5-6
DTS             5-5
Invicta/Frigro  5-4
NQL             5-2
SIM             5-1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM