Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eerste thuisnederlaag voor Kenders Bouw DIO/Bedum
Gepubliceerd op woensdag 14 februari 2018

Eerste thuisnederlaag voor Kenders Bouw DIO Bedum - zaterdag 10 februari 2018

De heren volleyballers van Kenders Bouw DIO/Bedum hebben afgelopen zaterdag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen hekkensluiter Compaen. De gasten uit Oostzaan wonnen tegen de verwachting in met 2-3 van de Bedumers. Voor DIO is het de eerste thuisnederlaag in competitieverband van dit seizoen.

Coach Edwin ten Kate kon voor deze wedstrijd niet beschikken over Lennart Harmsen in verband met een weekend weg en ook niet over Rik Bakker en Bert Bouwers. Beide heren waren niet fit genoeg om te spelen. Gelukkig kon Gerben Geertsema zijn rentree na een klein halfjaar blessureleed wel weer maken.
 
Beide ploegen hielden elkaar in de eerste set tot net boven de tien punten in evenwicht. Vanaf dat moment nam DIO de leiding over. Via een goeie serveserie van Dewi Verseput, kwamen de Bedumers op een 14-11 voorsprong. Dit gaatje hield DIO tot het einde van de set vast. Met 25-21 werd de eerste set gewonnen en leek er geen vuiltje aan de lucht.
In de tweede set nam DIO meteen weer de leiding. Via de setstanden 8-4 en 14-9 leek het erop dat DIO ook de tweede set eenvoudig ging pakken. Bij een stand van 19-13 kregen de heren uit Compaen het echter op de heupen. Via een lastig serve werd de passlijn van DIO onder vuur genomen. Compaen maakte daarmee zeven punten op rij en namen zodoende de leiding over (19-20). Met 22-25 won Compaen uiteindelijk de tweede set.

Gelukkig herstelde DIO zich weer in de derde set. Halverwege de set, bij een stand van 11-10 nam DIO verder afstand van Compaen. Met ruime cijfers werd de derde set dan ook overtuigend gewonnen door de Bedumers (25-19).

Net zoals in de voorgaande sets was het de thuisploeg dat de leiding nam. Bij een stand van 10-5 leek het erop dat DIO een ruime marge had opgebouwd, maar Compaen knokte zich wederom terug in de wedstrijd. Richting het einde van de set kwam Compaen als eerste op setpunt en wist dit punt ook te benutten. Met 23-25 werd het 2-2 in sets en moest er een vijfde set aan te pas komen.

DIO had moeite om zich te herstellen van wederom een weggegeven mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Dat was ook zichtbaar in de vijfde set. Beide ploegen bleven bij elkaar in het spoor en de beslissing viel dan ook in de verlenging van de set. Compaen was hierin de betere ploeg en wist de set met 14-16 te winnen en daarmee ook de wedstrijd.

Voor Kenders Bouw DIO/Bedum een teleurstellende wedstrijd, waarin het tot tweemaal toe een ruime voorsprong had weggegeven.

Aankomende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Pelster/Cito uit Zeist op bezoek. De wedstrijd begint om 19:30.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM