Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eerste overwinning voor DIO/Bedum
Gepubliceerd op maandag 25 september 2017

Image

De volleyballers van Kenders Bouw-DIO/Bedum heren 1 zijn het nieuwe volleybal seizoen goed begonnen. In een goed gevulde sporthal de Beemden boekten de mannen van coach Edwin ten Kate een 3-0 overwinning op Sliedrecht Sport.

Op papier stond er meteen een topper op het programma in de Topdivisie van het Nederlandse volleybal. De nummers drie en vier van het afgelopen seizoen moesten het meteen tegen elkaar opnemen. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het gelijk op tot een stand van 10-10. Vanaf dat moment nam DIO de leiding in de wedstrijd. Via enkele mooie punten van onder andere Lennart Harmsen en Nico Hoekstra sloegen de Bedumers een gat van vijf punten. Bij een stand van 16-11 in het voordeel van DIO leek er ook geen vuiltje aan de lucht. Toch lukte het Sliedrecht om weer dichterbij te komen. De foutenlast op de serve lag voor beide ploegen hoog, waardoor het verschil in eerste instantie niet groter werd dan drie punten. Bij 21-18 kwam echter de ommekeer. Sliedrecht knokte zich terug, waardoor er een spannende ontknoping plaats vond. Nadat beide ploegen kansen kregen om de set binnen te halen, was het toch de thuisploeg die bij een stand van 29-27 aan het langste eind wist te trekken.

Het spelbeeld in de tweede set was aan het begin niet veel anders dan in de eerste set. Beide ploegen bleven dichtbij elkaar. Halverwege de set namen de Bedumers het heft in handen. Spelverdeler Thijs Homan wist de aanvallers steeds beter in stelling te brengen. Ook verdedigend was DIO een stuk scherper dan de heren uit Sliedrecht. Via Nico Hoekstra werd het eerste setpunt meteen benut. Met 25-18 pakte DIO/Bedum de tweede set en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong.

De Bedumers pakte in de derde set meteen de draad weer op en wisten al snel een gaatje  te slaan. Via de setstanden 8-4 en 14-9 leek DIO op weg naar een vrij eenvoudige overwinning, maar in het volleybal kan het alle kanten opgaan. Sliedrecht kwam weer terug in de wedstrijd en bij een stand van 15-15 was de ploeg Zuid-Holland weer op gelijke hoogte gekomen met de Groningers. Wederom ontvouwde er zich een spannende slotfase. Bij een stand van 24-23 kwam de thuisploeg als eerste op setpunt en had daarmee tevens een wedstrijdpunt. Een goeie serve van Thijs Homan zorgde ervoor dat de libero van Sliedrecht de bal weer direct over het net terug speelde. De scherp oplettende Dewi Verseput maakt hier dankbaar gebruik van en sloeg de bal meteen naar de grond. De Bedumers pakte zodoende de derde set met 25-23 en wonnen daarmee de wedstrijd met 3-0.

Een betere start van het seizoen had ploeg uit Bedum zich niet kunnen wensen. Dankzij deze overwinning staat DIO/Bedum gedeeltelijk eerste samen met Reflex Kampen. Aankomende zaterdag speelt Kenders Bouw-DIO/Bedum een uitwedstrijd tegen De Witte Olhaco in Hoogeveen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM