Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Doek gevallen voor DWA/Argo na verlies bij DIO
Gepubliceerd op maandag 05 februari 2018

Doek gevallen voor DWA Argo na verlies bij DIO

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij DIO in Oosterwolde. De vorige ontmoeting werd nipt gewonnen door DIO, maar zaterdag was DIO duidelijk de betere ploeg. Na een ruststand van 17-10, kon DWA/Argo de thuisploeg in de tweede helft niet meer inhalen. De eindstand werd 26-17.
Door dit resultaat en door de andere uitslagen in de klasse is het voor DWA/Argo niet meer mogelijk om nog op een veilige plaats te komen. Degradatie is een feit.

De toon werd zaterdag door koploper DIO direct gezet. Met drie treffers op rij stond er 3-0 op het scorebord. Er werd vanaf het begin door beide partijen in een hoog tempo gespeeld, waardoor er af en toe balverlies werd geleden. Natasja Schuuring zorgde voor het eerste doelpunt voor DWA/Argo. Hierna vielen de treffers om en om.  Bij de stand van 8-6 maakte DIO twee treffers achter elkaar. Lisette Hamminga zorgde voor 10-7, maar wederom was het DIO dat twee treffers op rij wist te maken. In deze fase ging het hard bij de thuisclub. Met een hoog schotpercentage liep DIO snel uit naar een ruststand van 17-10. De treffers van DWA/Argo kwamen uit handen van Nick Brandsma (2) en Natasja Schuuring. In de rust werd benadruk door trainer-coach André Pettinga, dat er goed werd gespeeld en dat er toch tien doelpunten waren gemaakt. Dit moest de tweede helft voortgezet worden.

In de tweede helft wist DIO na een paar minuten weer twee treffers te maken. DWA/Argo kende vervolgens een scherpere fase en maakte drie treffers op rij.  DIO daarentegen was niet meer zo scherp als in het eerste bedrijf en hier maakte DWA/Argo gebruik van. Na 20-13 scoorden Sam Pestoor en Nick Brandsma allebei en dat zorgde voor een stand van 20-15. De jongelingen uit Winsum en Bedum kwamen steeds dichterbij, maar DIO zette even weer aan en maakte een einde aan alle illusies van de gasten. Door vier treffers achter elkaar werd het 24-15.

Hierna gaf trainer-coach André Pettinga zijn reservespelers nog wat speeltijd. Hij zette een heel vak in en zo debuteerden de zusjes Evi en Yarin Smedema en samen met Dennis Lam en Jesse Reker vormden zij een heel vak met A-spelers. Dit pakte goed uit, want ook Jesse Reker wist zijn goaltje mee te pikken. De eindstand werd uiteindelijk 26-17 nadat ook Tom van der Laan nog een laatste goal scoorde.
Doordat DWA/Argo, met nog drie wedstrijden te gaan, niet meer boven de zevende plek uit kan komen, is degradatie een feit. De ploeg kan de laatste wedstrijden vrijuit spelen en weet dat het in het volgend seizoen in de vierde klasse uit gaat komen.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo wederom een uitwedstrijd. De ploeg uit Winsum en Bedum gaat dan op bezoek op Lintjo in Oldeberkoop. Het duel start om 20.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6x), Tom van der Laan (4x), Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (1x), Jesse Reker (1x).

Uitslagen:
Lintjo     - Harkema         20-18
DIO        - DWA/Argo        26-17
Emmeloord  - Invicta/Frigro  20-13
Pallas     - Thrianta        20-19

Stand:
DIO             11-15
Emmeloord       11-13
Thrianta        11-12
Pallas          11-12
Harkema         11-11
Invicta/Frigro  11-11
Lintjo          11-10
DWA/Argo        11- 4

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM