Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Degradatiezorgen voor DWA/Argo halverwege competitie
Gepubliceerd op dinsdag 22 oktober 2019

De korfballers van DWA/Argo staan halverwege de veldcompetitie onderaan in de tweede klasse. Na de wedstrijd van zaterdag in Wezep is dat duidelijk. De ploeg uit Winsum en Bedum kon ook tegen het plaatselijke Rood-Wit geen potten breken en werd met 27-15 terug naar huis gestuurd.

Degradatiezorgen voor korfballers DWA Argo uit Bedum en Winsum halverwege competitie 

Ook zaterdag kon trainer-coach André Pettinga niet met zijn vaste basisopstelling aan de start van de wedstrijd verschijnen. Steven Bults stond wederom op de plek van Nick Brandsma en ook Yarin Smedema stond verving net als de vorige wedstrijden Natasja Schuuring.

Hoewel DWA/Argo het eerste doelpunt van de wedstrijd uit handen zag komen van Tom van der Laan, was het de thuisploeg die meteen het initiatief nam. Rood-Wit schoot van meet af aan met scherp en vond gemakkelijk het gat van de korf. Pas bij 6-1 konden de Groningers weer tot een treffer komen, dit maal uit handen van Gert Jan Stulp. Toen Karen Oostmeijer vervolgens voor 6-3 zorgde leek het even beter te gaan met DWA/Argo. Niets was minder waar, want de thuisploeg antwoordde ook met twee treffers, zodat het 8-3 werd. Tot overmaat van ramp moest in deze fase Tom van der Laan geblesseerd het veld verlaten, zodat A-speler Ole Smedema zijn opwachting kon maken. In het tweede deel van de eerste helft bleef Rood-Wit gemakkelijk scoren en feitelijk werd de wedstrijd al beslist in dit eerste bedrijf. Bij rust was namelijk al 16-8 op het scorebord te zien. Onder andere Yarin Smedema had nog twee maal voor DWA/Argo weten te scoren.

Na de pauze was het wedstrijdbeeld niet veel anders dan in de eerste helft, dus een echte wedstrijd werd het nooit meer. Via 18-9 en 19-10, uit handen van Ole Smedema,  liep het verschil tussen Rood-Wit en de gasten van DWA/Argo fors op naar 26-10. Alles wat de thuisploeg aan pogingen ondernam, was in deze fase bijna raak.  In het slotdeel van de wedstrijd mocht DWA/Argo de stand een nog iets draaglijker aanzien geven. Karen Oostmeijer, invalster Sanne Schuuring, Gert Jan Stulp, Ole Smedema en Sam Pestoor zorgden er met hun treffers voor dat de teller voor DWA/Argo op 15 kwam te staan. Bij 27-15 kwam de wedstrijd tot haar einde.

De korfballers zijn nu halverwege de veldcompetitie en kunnen de balans opmaken. Mede door dit verlies is het zo dat DWA/Argo nu onderaan de ranglijst staat. De degradatiezorgen nemen nu dan ook concrete vormen aan, want de onderste twee ploegen zijn normaal gesproken de ploegen die een klasse lager moeten gaan spelen. Wie weet kunnen de korfballers in de tweede helft van de competitie nog voor een verrassing zorgen. Die tweede helft begint komende zaterdag al, als DWA/Argo de voorlopig laatste veldwedstrijd van dit seizoen speelt. Koploper Hoogkerk ontvangt dan om 15.30 uur de onderste ploeg van de ranglijst voor de eerste return. In de eerste ontmoeting was Hoogkerk met 12-20 te sterk voor DWA/Argo. Na zaterdag gaan de korfballers dan over naar de zaal. Die zaalcompetitie begint op 23 november. In april wordt dan verder gegaan met de veldcompetitie.

Scores DWA/Argo: Sam Pestoor (3), Gert Jan Stulp (3), Karen Oostmeijer (2), Yarin Smedema (2), Ole Smedema (2), Lisette Hamminga (1), Tom van der Laan (1) en Sanne Schuuring (1).

Uitslagen:
Hoogkerk   - De Granaet   22-17
Harich     - Noordenveld  13-20
Rood-Wit   - DWA/Argo     27-15
Thrianta   - Oerterp/VKC  15-24

Stand:
Oerterp/VKC  7-12
Hoogkerk     7-12
De Granaet   7- 9
Thrianta     7- 7
Rood-Wit     7- 6
Noordenveld  7- 5
Harich       7- 3
DWA/Argo     7- 2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter