Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo verliest andermaal van De Pein - Spanning terug in kampioensrace
Gepubliceerd op maandag 02 maart 2020

DWA/Argo verliest andermaal van De Pein - Spanning terug in kampioensrace

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum speelden zaterdag in Houtigehage de return tegen De Pein. Deze ploeg was tot zaterdag de enige ploeg die van koploper DWA/Argo wist te winnen en ook zaterdag lukte het DWA/Argo niet om van de Friezen te winnen. In een wedstrijd waarin DWA/Argo vooral in de slotfase erg veel moeite had met de beslissingen van de scheidsrechter, werd het na een ruststand van 11-11 uiteindelijk 23-20. Na dit verlies is de spanning terug in de race om het kampioenschap.

Zaterdag wilde DWA/Argo zich graag revancheren voor de enige verliespartij tot dan toe. In Winsum werd in december in een slechte wedstrijd verloren met 12-15 van De Pein. Met Natasja Schuuring terug in de basisopstelling op de plek van de geblesseerde Lisanne Pettinga, begon de ploeg sterk. Al na vijf minuten stond DWA/Argo op een 1-4 voorsprong. Na 2-5 kwam De Pein echter beter in haar spel en met vijf treffers achter elkaar stond het zomaar 7-5 voor de Friezen. Gelukkig kon DWA/Argo aanklampen en door onder meer doelpunten van Lisette Hamminga, Natasja Schuuring en Yarin Smedema was het bij rust gelijk, namelijk 11-11.

Na de pauze sloeg de thuisclub meteen een gaatje naar 14-11, waarop DWA/Argo in de achtervolging moest. Bij 15-13 van Nick Brandsma en 16-14 van Lisette Hamminga leek het of het lukte om het gaatje te dichten, maar niets was minder waar. De Pein scoorde steeds weer op tijd een treffer, waardoor het afstand hield van de koploper. Het bracht trainer-coach André Pettinga ertoe om wissels in te brengen. Zo kwam Jesse Reker binnen de lijnen voor Tom van der Laan en ook Sanne Schuuring en Benjamin Pestoor werden ingebracht. Reker zorgde met twee doelpunten voor nieuw gevaar, maar aan de andere kant slaagde DWA/Argo er niet in om het verdedigend dicht te houden. Daarbij wonden de spelers zich steeds meer op over het matige optreden van de man in het zwart. In hun ogen trad deze onvoldoende op en vielen zijn beslissingen te vaak uit in het voordeel van de thuisclub.

Het lukte DWA/Argo uiteindelijk niet meer om langszij te komen bij De Pein. Via 19-16 en 21-18  werd het uiteindelijk 23-20, waarna de spelers gedesillusioneerd het veld verlieten.

DWA/Argo heeft door dit verlies net zoveel verliespunten als Leeuwarden en SDO. Beide ploegen komen in de maand maart nog op bezoek in Winsum voor hun return. Komende zaterdag is Leeuwarden al aan de beurt. De Friese hoofdstedelingen spelen om 14.20 uur in de Ripperdahal tegen DWA/Argo.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5), Natasja Schuuring (5), Nick Brandsma (3), Yarin Smedema (2), Jesse Reker (2), Tom van der Laan (1), Sam Pestoor (1), Gert Jan Stulp (1).

Uitslagen:
De Pein         - DWA/Argo  23-20
Stadskanaal’74  - Zunobri   23-25
Korwi           - SDO       nog niet bekend

Stand:
DWA/Argo        9-14
Leeuwarden      8-12
De Pein         9-11
SDO             7-10
Zunobri         9- 7
Stadskanaal’74  9- 4
Korwi           7- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter