Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
DWA/Argo wint weer
Gepubliceerd op maandag 24 september 2018

De korfballers van DWA/Argo hebben ook hun derde wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. Zaterdag werd op het eigen veld in Winsum DTL uit Hantum verslagen. De Friezen bleken een taaie ploeg te zijn en het werd uiteindelijk een wedstrijd van weinig doelpunten. Na een ruststand van 3-4 kon DWA/Argo in de slotfase de score ombuigen naar een 10-8 eindstand.

DWA Argo wint weer - in Winsum tegen DTL uit Hantum 

Wethouder
Voorafgaand aan het duel kwam wethouder Westerink van de gemeente Winsum het gerestaureerde kunstgrasveld opnieuw openen. Het veld is in de zomer voorzien van nieuwe drainage en een nieuwe toplaag. Bovendien kreeg het veld nieuwe belijning voor korfbal, aangezien regels rondom de veldafmetingen enige tijd geleden zijn veranderd. DWA/Argo kan daarom nu spelen op een veld van het juiste formaat.

DWA/Argo wist dat het zaterdag wederom een lastig duel zou worden, aangezien DTL een degradant uit de tweede klasse is. Hoewel het duel uit de startbokken schoot, met een snelle treffer van Sam Pestoor en een antwoord van de gasten, ging het daarna moeizaam met de scores. DTL nam veel tijd voor de opbouw van de aanvallen en DWA/Argo had in haar eigen aanvallen veel pech in de afronding van de kansen. Zo kon het dat het halverwege de eerste helft pas 3-2 stond voor de thuisclub. Aanvoerster Natasja Schuuring en wederom Sam Pestoor waren trefzeker geweest. In het resterende deel van de eerste helft ging het zo mogelijk nog moeizamer dan in het eerste kwart. DTL scoorde nog twee maal en DWA/Argo kon het gat van de korf helemaal niet meer vinden. Trainer-coach André Pettinga zag zich genoodzaakt een time-out aan te vragen, maar ook dat had het gewenste effect niet.

Na de rust, die bij 3-4 kwam, leek het aanvankelijk dat DTL het duel al vroegtijdig naar zich toe zou trekken. Twee treffers op rij betekenden een gaatje van drie en een stand van 3-6. In een wedstrijd waarbij goals duur waren, was dit al een zorgelijke situatie. Pettinga greep dan ook in en hij bracht Jesse Reker binnen de lijnen en ook Aaltje Kinderman en Gert Jan Stulp maakten hun opwachting. Dit bracht nieuw elan in de thuisploeg, waardoor het beter begon te draaien. Via 4-6 van Lisette Hamminga en 5-6 van Natasja Schuuring werd het uiteindelijk gelijk (7-7) door doelpunten van Gert Jan Stulp en Lisette Hamminga. Hierna stoomde DWA/Argo door. Natasja Schuuring verzilverde een strafworp en was ook trefzeker bij een vrije bal, waardoor er 9-7 op het scorebord kwam. Het bleef nog wel spannend, want DTL maakte direct 9-8, maar Gert Jan Stulp maakte in de slotminuten aan alle onzekerheid een einde, door van dichtbij voor 10-8 te zorgen. Dit was ook de eindstand en zo nestelt DWA/Argo zich duidelijk aan kop van de ranglijst. Het heeft twee concurrenten in Harkema en Spannum.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd. Dan komt fusieclub Nij Quick Libben (NQL) uit Rinsumageest/Burdaard op bezoek in Winsum. Deze wedstrijd begint net als alle andere veldwedstrijden om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4), Sam Pestoor (2), Lisette Hamminga (2) en Gert Jan Stulp (2).

Uitslagen:
DWA/Argo - DTL             10- 8
NQL      - Invicta/Frigro  12-14
Spannum  - SIM             10- 4
Harkema  - DTS             13- 7

Stand:
Harkema        3-6
DWA/Argo       3-6
Spannum        3-6
DTL            3-2
Invicta/Frigro 3-2
NQL            3-1
DTS            3-1
SIM            3-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM