Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
DWA/Argo wint weer eenvoudig van Veenwouden
Gepubliceerd op maandag 11 februari 2019

DWA Argo wint weer eenvoudig van Veenwouden - zaterdag 9 februari 2019

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Winsum en Bedum een duel in en tegen rode lantaarndrager Veenwouden.  Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met ruime cijfers te winnen en ook zaterdag won DWA/Argo met gemak. Na een ruststand van  2-13, gingen de Winsumers en Bedumers met een eindstand van 7-20 terug naar huis.

Er waren zaterdag een paar wijzigingen in de basis-acht van trainer-coach André Pettinga. Yarin Smedema stond op de plek van de afwezige Lisette Hamminga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de herstellende Sam Pestoor.
Benjamin Pestoor wist vlot de score te openen met twee treffers rondom de korf. Veenwouden kon hierop antwoorden, maar DWA/Argo nam direct het heft in handen en scoorde maar liefst zeven keer op rij. Meteen was duidelijk dat Veenwouden een maatje te klein is voor de ploeg van Pettinga. Na een nieuw tegendoelpunt werd er nog vier maal op rij gescoord door de gasten. Er stond inmiddels 2-13 op het scorebord en dit was ook de ruststand. De doelpunten kwamen in de eerste helft  uit handen van: Tom van der Laan (3x), Natasja Schuuring (3x),  Gert-Jan Stulp (1x), Nick Brandsma (3x) en Lisanne Pettinga (1x).

Vlak na rust kwam de thuisploeg iets beter in haar spel en kon Veenwouden twee keer tot een treffer komen. Natasja Schuuring maakte vervolgens 4-14. Hierna scoorde Veenwouden wederom twee doelpunten. Na deze doelpunten herpakte DWA/Argo zich en maakte in een scherpe fase zes treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van, Yarin Smedema (1x), Nick Brandsma (3x),  en Gert-Jan Stulp (2x). Veenwouden wist nog één keer een treffer te maken en dit was tevens de laatste treffer van de eenzijdige wedstrijd. De eindstand werd 7-20.

DWA/Argo kent nu een periode van twee weken rust. Op 2 maart zal een belangrijk duel plaatsvinden. De return tegen koploper DTS staat dan op het programma. De vorige keer wist DTS met 17-18 te winnen en DWA/Argo wil zich revancheren. Doordat DTS onlangs verloor van andere concurrent Spannum is de strijd om het kampioenschap weer open. DWA/Argo moet de wedstrijd tegen DTS winnen om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Het duel zal op zaterdag 2 maart om 20.30 uur van start gaan in Surhuisterveen.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(6x), Natasja Schuuring (4x), Tom van der Laan (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Benjamin Pestoor (2x), Lisanne Pettinga (1x), Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
Veenwouden  - DWA/Argo   7-20
WIK’34      - DTS       12-24
Spannum     - Zunobri   24-18

Stand:
DTS          8-14
Spannum      8-14
DWA/Argo     7-10
Zunobri      8- 7
Deinum       6- 4
WIK’34       8- 3
Veenwouden   7- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM