Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo wint nog weer eens
Gepubliceerd op maandag 12 februari 2018

DWA Argo wint nog weer eens - zaterdag 10 februari 2018

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij Lintjo in Oldeberkoop. Na een eerste helft, waarin DWA/Argo steeds de voorsprong behield, gingen beide ploegen met een 6-7 ruststand de kleedkamers in. Na de tweede helft, met meer doelpunten, stond de teller overtuigend in het voordeel van DWA/Argo. De eindstand werd 13-19.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de opstelling van de ploeg van interim trainer-coach André Pettinga. Aaltje Kinderman vulde de plek in van de geblesseerde Karen Oostmeijer, die wel als reserve op de bank plaats nam.

Tom van der Laan wist met een mooi schotje achter de korf de score van de wedstrijd te openen. Daarmee was het duel los en in de eerste helft vielen de doelpunten vervolgens om en om. DWA/Argo wist wel twee maal twee treffers achter elkaar te maken, waardoor er een gaatje ontstond van drie goals. Lintjo kwam in de achtervolging weer dichterbij, maar DWA/Argo bleef het hoofd koel houden en zorgde ervoor dat het de voorsprong behield. Bij rust was de stand een magere 6-7 in het voordeel van de gasten uit Winsum en Bedum. De doelpunten van de eerste helft kwamen uit handen van: Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Aaltje Kinderman.

Na de pauze wist Lisanne Pettinga direct een strafworp te versieren, die Natasja Schuuring in de korf  legde.  Na een antwoord van Lintjo zorgden Aaltje Kinderman, Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring voor een treffer, waardoor de ploeg uitliep naar 7-11. De doelpunten vielen in de volgende fase weer om en om totdat de stand van 11-14 was bereikt. Hierna maakten de jongelingen uit Winsum en Bedum twee treffers op rij, zodat de feitelijke beslissing in de wedstrijd viel. Lintjo wist nog een keer te scoren, maar Natasja Schuuring reageerde weer met een tegendoelpunt. Daarna scoorde Lintjo nog één maal in deze wedstrijd, maar duidelijk was dat de punten niet meer in handen van Lintjo zouden komen. Karen Oostmeijer scoorde ook nog en vervolgens was het Nick Brandsma die met een prachtige goal de eindstand bepaalde op 13-19 in het voordeel van DWA/Argo. De Winsumers en Bedumers kunnen terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd die smaakt naar meer.

Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo haar laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen spelen. Invicta/Frigro komt op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Dit duel zal om 19.15 uur van start gaan. DWA/Argo mag dan wel degraderen, maar zal er nog alles aan doen om het in deze rare poule, waar iedereen van elkaar wint, de Kollumers nog moeilijk te gaan maken.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (4x), Aaltje Kinderman (4x), Benjamin Pestoor (2x), Tom van der Laan (2x), Sam Pestoor (2x), Nick Brandsma (2x), Lisette Hamminga (1x), Karen Oostmeijer (2x).

Uitslagen:
Lintjo         - DWA/Argo   13-19
DIO            - Thrianta   23-28
Harkema        - Emmeloord  16-16
Invicta/Frigro - Pallas     25-21

Stand:
DIO             12-15
Thrianta        12-14
Emmeloord       12-14
Invicta/Frigro  12-13
Pallas          12-12
Harkema         12-12
Lintjo          12-10
DWA/Argo        12- 6

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM