Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo wint laatste thuiswedstrijd van zaalseizoen
Gepubliceerd op maandag 19 februari 2018

DWA Argo wint laatste thuiswedstrijd van zaalseizoen

Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Ripperdahal in Winsum. Invicta/Frigro uit Kollum en Gerkesklooster kwam op bezoek. Het werd een wedstrijd met zeer weinig doelpunten die overigens bij tijd en wijle meer op een rugbywedstrijd leek. Na een ruststand van 5-4 in het voordeel van de thuisploeg, eindigde het duel na een bloedstollend slot bij 10-9 voor DWA/Argo.

De wedstrijd begon met goed verdedigen van beide teams. Daardoor wisten beide ploegen in hun aanvallen het gat van de korf niet te vinden. Pas na zes minuten opende Nick Brandsma namens de thuisploeg de score. Daarna kwam ook Invicta/Frigro tot treffers. De Friezen maakten er drie op rij. Vervolgens kenden de korfballers uit Winsum en Bedum een scherpe fase, want Sam Pestoor, Natasja Schuuring (2x) en Lisette Hamminga wisten allemaal te scoren, terwijl de gasten in diezelfde fase nog maar een maal tot een treffer kwamen. De ruststand was dan ook 5-4.

In de kleedkamer benadrukte interim trainer-coach André Pettinga dat er goed verdedigd werd, aangezien er maar vier tegendoelpunten waren. Maar aanvallend was het niet scherp genoeg.

Na rust kwam Invicta/Frigro scherper terug. Met twee treffers uit Friese handen draaide de stand naar 5-6 in het voordeel van de Friezen. Lisanne Pettinga maakte 6-6 en ook Karen Oostmeijer was trefzeker, zodat de jongelingen uit Winsum en Bedum weer op voorsprong kwamen te staan. De wedstrijd was niet goed, want beide ploegen misten de zuiverheid in het schot, maar de spanning vergoedde veel. Er werd door beide ploegen hard gevochten voor elke bal en dat betekende dat er flink fysiek werd gespeeld. Scheidsrechter Van Veen had zijn handen vol.

Nadat Invicta/Frigro weer op gelijke hoogte kwam, zorgde Benjamin Pestoor van afstand voor een 8-7 stand op het scorebord. Geen van beide ploegen kon een gat van twee treffers slaan, zodat het erg spannend bleef. Ook nu kwam Invicta weer langszij, maar daarna was Lisette Hamminga trefzeker, zodat de thuisploeg weer aan de leiding kwam. Nadat de gasten nog eens gelijk maakten, 9-9, wist Aaltje Kinderman, binnen de lijnen gekomen, een strafworp te versieren. Deze werd door Natasja Schuuring in de laatste minuut koelbloedig verzilverd. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 10-9.

DWA/Argo heeft de komende zaterdagen vrij. Op 10 maart zal de ploeg de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen spelen. Dat is een uitduel tegen Harkema. DWA/Argo zal wederom alles op alles zetten om het de tegenstander zo lastig mogelijk te maken. De wedstrijd zal om 18.00 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x, Sam Pestoor (1x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Benjamin Pestoor (1x), Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Emmeloord  - DIO            18-11
DWA/Argo   - Invicta/Frigro 10- 9
Thrianta   - Harkema        23-24
Pallas    - Lintjo          15-13

Stand:
Emmeloord       13-16
DIO             13-15
Thrianta        13-14
Pallas          13-14
Harkema         13-14
Invicta/Frigro  13-13
Lintjo          13-10
DWA/Argo        13- 8

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM