Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo wint knap van Pallas
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2017

Afgelopen zaterdag, was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen voor DWA/Argo. Nummer drie van de ranglijst, Pallas’08 uit Leeuwarden, kwam op bezoek in Winsum. De Winsumers en Bedumers speelden vooral in de eerste helft een goeie wedstrijd. Na een 14-9 ruststand, in voordeel van DWA/Argo, wist DWA/Argo de punten in huis te houden door met 21-19 te winnen.

DWA Argo wint knap van Pallas 

DWA/Argo had nog wat goed te maken na de laatste ontmoeting in het vorige seizoen bij Pallas’08 waar met ruime cijfers werd verloren en was daarom ook erg gebrand om te winnen. Pallas’08 opende zaterdag de score, maar vervolgens reageerde DWA/Argo met twee treffers op rij, uit handen van Yvonne Schuuring en Lisette Hamminga. Pallas’08 maakte ook twee treffers op rij, wat een 2-3 stand op het scorebord bracht. DWA/Argo was scherp de eerste helft en dat bleek uit alles. Er werd goed samengewerkt door de jongelingen uit Winsum en Bedum en er werd goed verdedigd. In de eerste fase vielen de doelpunten om en om, maar DWA/Argo nam wel steeds de voorsprong. Na 6-5 wist de ploeg van trainer/coach Henk Sjoerd Westra voor het eerst een gat van twee doelpunten te maken. Hierdoor kreeg de ploeg een extra boost en dat bracht uiteindelijk een 14-9 stand op het scorebord, toen het fluitsignaal klonk voor de rust. De overige doelpunten in de eerste helft kwamen uit handen van Sam Pestoor (2x), Natasja Schuuring, Tom van der Laan (2x), Lisette Hamminga (4x), Nick Brandsma en Karen Oostmeijer.

De scherpte bij de thuisploeg was in de tweede helft niet zo goed meer als in de eerste helft. De tweede helft werd daarom erg spannend. Nick Brandsma maakte de eerste treffer na rust, gevolgd door een antwoord van Pallas’08. Tom van der Laan wist ook weer een treffer te maken, maar daarna was het Pallas’08 dat een sterke fase kende. Met drie treffers op rij, kwam er een 16-13 op het scorebord. DWA/Argo kon in deze fase moeilijk scoren en het liep niet zo soepel meer als in de eerste helft. Yvonne Schuuring hield Pallas op afstand met haar treffer, maar toch kwam Pallas’08 met twee treffers achter elkaar nog dichterbij. Met een gat van twee treffers bij 17-15 kreeg Pallas’08 weer geloof in een goede afloop. Tom van der Laan maakte weer een verschil van drie treffers, maar Pallas’08 kwam wederom met twee treffers achter elkaar op 18-17. DWA/Argo bleef vechten als een team en dat had resultaat. Nick Brandsma en Sam Pestoor wisten beiden met mooie treffers te zorgen voor 20-17 op het scorebord. Pallas’08 wilde nog niet opgeven en maakte ook twee goals waardoor er vlak voor het einde van de wedstrijd 20-19 op het scorebord stond. Mike Bults, die in de wedstrijd was gekomen voor Benjamin Pestoor, versierde in de laatste minuut een strafworp. Deze werd koelbloedig door Natasja Schuuring in de korf gelegd. Dit betekende een 21-19 op het scorebord en dit was tevens de eindstand. De thuisploeg kan terugkijken op een goed gespeelde pot met, gezien de stand, een verrassende winst voor DWA/Argo.

Dit was de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Na de zaalcompetitie zal het tweede deel gespeeld worden. DWA/Argo heeft met deze winst goede zaken gedaan in de ranglijst.  De ploeg staat nu op de vijfde plaats. Met een gerust gevoel kan het team zich gaan opmaken voor de zaalcompetitie die op 11 november van start gaat.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5x), Tom van der Laan (4x), Natasja Schuuring (3x), Sam Pestoor (3x), Nick Brandsma (3x), Yvonne Schuuring (2x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Lintjo   - Emmeloord           12-17
Elko     - It Fean/Boelenslaan 14-13
Harkema  - Invicta/Frigro       9-15
DWA/Argo - Pallas              21-19
Elko     - Pallas              19-18

Stand:
Emmeloord           7-14
Elko                7-12
Pallas              7- 8
It Fean/Boelenslaan 7- 7
DWA/Argo            7- 6
Invicta/Frigro      7- 5
Lintjo              7 -2
Harkema             7- 2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM