Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo wint eenvoudig van WIK’34
Gepubliceerd op zondag 13 januari 2019

DWA Argo wint eenvoudig van WIK’34 - zaterdag 12 januari 2019

Afgelopen zaterdag stond er na een lange rustperiode weer een duel voor de korfballers van DWA/Argo op het programma. De Winsumers en Bedumers speelden in Damwoude tegen WIK’34. DWA/Argo heerste vanaf het begin van de wedstrijd en WIK’34 wist niks in te brengen tegen de gasten. Na een ruststand van 3-12 reisden de korfballers met een 11-23 overwinning terug naar huis.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de basisopstelling van trainer/coach André Pettinga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de geblesseerde Sam Pestoor.
DWA/Argo schoot direct uit de startblokken met een versierde strafworp door Benjamin Pestoor. Natasja Schuuring wist deze te verzilveren. Hiermee was de toon van de wedstrijd gezet, want DWA/Argo kwam vervolgens maar liefst zes maal op rij tot scoren, zonder dat WIK’34 tot een treffer kwam. De doelpunten van de gasten kwamen uit handen van: Nick Brandsma, Tom van der Laan (2x), Lisanne Pettinga (2x) en Lisette Hamminga. Met nog dertien resterende minuten in de eerste helft maakte ook WIK’34 twee treffers. Nick Brandsma en Tom van der Laan zorgden ervoor dat het gat weer groter werd en de stand stond op 2-9. De thuisploeg was nog éénmaal trefzeker voor de rust, maar DWA/Argo was nog niet klaar want Benjamin Pestoor maakte twee prachtige goals op rij, waarna Gert-Jan Stulp de laatste treffer voor het rustsignaal maakte.

Na de rust was Lisette Hamminga de eerste die scoorde en zij zette zo de stand op 3-13. In de tweede helft kon WIK’34 iets meer tegenwicht geven en de ploeg scoorde ook wat makkelijker. Het werd echter niet meer spannend, want de verschillen waren te groot en DWA/Argo overheerste en bleef zelf ook doorgaan met scoren.
Via 4-13, 6-16 en 10-21 liep de wedstrijd naar het einde. De meegereisde wisselspelers Yarin Smedema en Aaltje Kinderman werden nog binnen de lijnen gebracht en dit boekte direct resultaat. Yarin Smedema wist een mooie doorloopbal af te ronden en Nick Brandsma bracht daarna met het laatste schot voor DWA/Argo de stand op 10-23. WIK’34 wist nog éénmaal te scoren en daarna klonk het eindsignaal van deze wedstrijd. De eindstand werd 11-23.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een thuisduel tegen Zunobri uit Zuidhorn. Dit duel zal om 19.15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (4x), Benjamin Pestoor (3x), Lisette Hamminga (3x), Lisanne Pettinga (2x), Natasja Schuuring (2x), Gert-Jan Stulp (2x), Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
WIK’34    - DWA/Argo    11-23
DTS       - Veenwouden  32- 9
Zunobri   - Deinum      12-11

Stand:
DTS         5-10
DWA/Argo    4- 6
Spannum     4- 6
WIK’34      5- 3
Zunobri     4- 3
Deinum      4- 2
Veenwouden  4- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM