Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo weer nipt onderuit
Gepubliceerd op maandag 15 januari 2018

DWA Argo weer nipt onderuit - uit tegen Pallas 08 uit Leeuwarden 

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers uit Winsum en Bedum op bezoek bij Pallas´08 in Leeuwarden. Na een spannend duel, met een ruststand van 13-10, wist Pallas’08 nipt de punten te behouden in eigen huis. De eindstand werd 21-19. Met nog zes wedstrijden te gaan begint het gevaar voor degradatie steeds nadrukkelijker te worden.

De vorige ontmoeting met Pallas werd door de Friezen gewonnen met 15-18. DWA/Argo zinde voor deze eerste return op wraak voor dat verlies.

Pallas wist zaterdag direct de score te openen, maar DWA/Argo reageerde twee maal op rij, door treffers van Sam Pestoor en Nick Brandsma. Na de 1-2 voorsprong, was het Pallas dat twee maal op rij scoorde waardoor het weer een voorsprong nam. Na de gelijkmaker uit handen van Sam Pestoor, vielen de doelpunten vervolgens om en om. Bij de stand van 8-7 kon de thuisploeg echter uitlopen naar een 11-7 voorsprong. DWA/Argo knokte zich enigszins terug, maar kon niet voorkomen dat het bij rust tegen een 13-10 achterstand aankeek. In de rust werd benadrukt dat er scherper verdedigd moest worden, vooral in de korfzone, waar Pallas scherp in de afronding was.

Na de pauze kwamen de jongelingen uit Winsum en Bedum duidelijk scherper terug in de wedstrijd. Natasja Schuuring wist direct met een vrije bal 13-11 op het scorebord te zetten. Na een antwoord van Pallas, zorgden Tom van der Laan en Natasja Schuuring er vervolgens voor dat er 14-13 op het scorebord kwam te staan. De spanning was weer terug in de wedstrijd.

Na deze stand konden de Friese hoofdstedelingen toch weer een gat slaan. Pallas maakte vier treffers op rij, waardoor er een grote achterstand voor DWA/Argo zichtbaar was. Met 18-13 op het scorebord gingen de ploegen de laatste fase van de wedstrijd in. Een spannende fase, want Nick Brandsma en Lisette Hamminga waren trefzeker en brachten de gasten terug op 18-15. Pallas hield echter het initiatief door weer naar 20-15 uit te lopen. In de laatste minuten zette DWA/Argo nog een keer flink aan. Met vier treffers op rij uit handen van Natasja Schuuring, Tom van der Laan, Karen Oostmeijer en Nick Brandsma werd het nog erg spannend. Er stond 20-19 op het scorebord. Het team van DWA/Argo knokte voor wat het waard was, maar door een makkelijk gegeven strafworp voor de thuisclub, die werd verzilverd, werd het 21-19. De resterende speeltijd was te kort voor DWA/Argo om er nog een gelijkspel uit te halen. Het bleef bij 21-19.

Door dit verlies en doordat concurrenten in de poule wel wonnen, komt de degradatie voor DWA/Argo steeds dichterbij.

Aanstaande week zaterdag, 20 januari, zal DWA/Argo in eigen huis aantreden tegen Thrianta. De vorige ontmoeting werd met 19-16 door Thrianta gewonnen. Het duel zal om 18.10 uur in de Ripperdahal in Winsum van start gaan.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (5x),  Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (4x), Sam Pestoor (3), Lisette Hamminga (1x), Lisanne Pettinga (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
Pallas   - DWA/Argo        21-19
Lintjo   - Invicta/Frigro  13-17
Harkema  - DIO             13-10
Thrainta - Emmeloord       19-18

Stand:
Harkema        8-10
Pallas         8- 9
Emmeloord      8- 9
Invicta/Frigro 8- 9
DIO            8- 9
Thrianta       8- 8
Lintjo         8- 8
DWA/Argo       8- 2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM