Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo verslaat Zunobri
Gepubliceerd op maandag 25 maart 2019

DWA Argo verslaat Zunobri uit Zuidhorn

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij Zunobri in Zuidhorn. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met ruime cijfers te winnen. Zaterdag werd er wat minder gescoord aan de kant van de Winsumers en Bedumers, maar de ploeg won wel. Na een 9-13 ruststand eindigde de wedstrijd in 16-20.

De kans op het kampioenschap is er voor DWA/Argo nog wel, maar deze is erg klein geworden. Aanstaande zaterdag volgt de beslissing.

Binnen de eerste minuut wist Natasja Schuuring afgelopen zaterdag de score te openen, waarop Zunobri met twee schoten reageerde. Lisette Hamminga, Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Sam Pestoor vonden vervolgens ook het gat van de korf en brachten de stand op 2-5. Zunobri kon bijblijven en was eveneens trefzeker. Hierna kende DWA/Argo een scherpe fase en scoorde maar liefst zeven keer op rij. Direct daarna leek het of de concentratie weg was, want DWA/Argo speelde ineens erg slordig. Hier maakte Zunobri optimaal gebruik van. De Zuidhorners maakten namelijk vijf treffers op rij, waardoor de ruime voorsprong weer een stuk kleiner werd. Bij 8-12 zorgde Nick Brandsma voor 8-13, maar ook Zunobri wist voor rust nog één treffer te maken. Met een ruststand van 9-13 zochten de ploegen de kleedkamers op.
Dat DWA/Argo een 3-12 voorsprong had weggegeven en Zunobri liet terugkomen tot 9-13 was geen goede zaak. DWA/Argo moest scherp blijven.

Na de rust maakte Zunobri de 10-13 en het leek of de wedstrijd nog alle kanten op kon gaan. Tom van der Laan en Nick Brandsma waren vervolgens allebei trefzeker en zij brachten het verschil weer op vijf goals. Nadat Zunobri twee maal gescoord had waren het wederom Tom van der Laan en Nick Brandsma die het gat naar vijf treffers brachten. De stand was inmiddels 12-17. Met nog tien minuten te spelen bleef het spannend. Dit was een fase waarin DWA/Argo niet goed tot scoren kon komen. Zunobri bleef met twee treffers aandringen, maar Lisette Hamminga en Benjamin Pestoor zetten de stand op 14-19. Duidelijk was dat de winst niet meer kon ontgaan aan de Winsumers en Bedumers, maar gemakkelijk liep het allemaal niet. Na 15-19 zorgde Lisanne Pettinga voor de twintigste goal voor DWA/Argo en Zunobri was de laatste ploeg die scoorde. Daarmee was de  eindstand 16-20.

Komende zaterdag, 30 maart, staat voor DWA/Argo de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma. DWA/Argo gaat een spannende wedstrijd tegemoet tegen kampioenskandidaat Spannum. Alleen bij winst maakt DWA/Argo nog kans om kampioen te worden, want het eindigt dan op doelsaldo boven Spannum. Dan moet concurrent DTS echter wel punten laten liggen in Deinum en die kans wordt niet zo groot geacht. De vorige ontmoeting wist Spannum met 14-13 te winnen en DWA/Argo zal alles op alles zetten om de overwinning binnen te slepen. Het duel zal om 19.15 uur van start gaan in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (5x), Benjamin Pestoor (4x), Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (2x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
Zunobri  - DWA/Argo   16-20
WIK’34  - Deinum      16-17
Spannum - Veenwouden  25-10

Stand:
Spannum      11-20 (+78)
DTS          11-18 (+112)
DWA/Argo     11-18 (+79)
Deinum       11-10 (+7)
Zunobri      11- 7 (-58)
WIK’34       12- 5 (-50)
Veenwouden   11- 0 (-168)

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter