Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo verliest van DTS
Gepubliceerd op maandag 22 mei 2017

DWA Argo verliest van DTS uit Surhuizum

Voor de voorlaatste wedstrijd van het seizoen moesten de korfballers van DWA/Argo afgelopen zaterdag afreizen naar Surhuizum. Tegenstander DTS was net als de ploeg uit Winsum en Bedum vooraf zeker van lijfsbehoud, als ook van het feit dat er niets meer op het spel stond. Daarom werd het van de kant van DWA/Argo een eningszins plichtmatige duel. DTS wilde voor eigen publiek nog wel wat laten zien en won dan ook eenvoudig met 19-13.

DWA/Argo liep zaterdag eigenlijk van het begin af aan achter de feiten aan tegen DTS. Na de gelijkmakende 1-1 uit handen van Lisanne Pettinga nam de thuisploeg namelijk meteen afstand. Het werd 4-1 voordat DWA/Argo weer wat terug kon doen. Benjamin Pestoor was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de gasten. Hierna liep DTS naar 7-2 uit en na twee goals van Mike Bults was het bij rust al 10-4 voor de Friezen.

Na de pauze was het spelbeeld ongeveer hetzelfde. Via treffers van Lisette Hamminga en Nick Brandsma werd het 13-6. Trainer-coach Henk Sjoerd Westra besloot zijn meegekomen wissels ook een kans te geven om wedstrijdminuten te maken. Door omstandigheden waren zaterdag naast Tom van der Laan twee b-spelers van DWA/Argo mee als reserve en zo kon het dat Sanne Schuuring en Guus Boer beide op 14-jarige leeftijd hun debuut maakten in de hoofdmacht van DWA/Argo. De wissels brachten nieuw elan in het spel, maar konden de wedstrijd niet meer laten kantelen. Daarvoor was het verschil inmiddels te ver opgelopen. Via 18-10 werd het uiteindelijk 19-13, waarbij de laatste treffer uit handen kwam van Guus Boer, die zijn debuut op deze manier opsierde.

Trainer-coach Henk Sjoerd Westra zei na afloop dat de wissels het enigszins plichtmatige spel van de basisploeg weer wat kleur gaven en hun optreden, maar ook de treffer van Guus Boer was een beloning voor zowel hem als voor Sanne Schuuring. “Dit maakt korfbal leuk”. Ook de reactie na afloop van de andere spelers richting de debutanten was hem veel waard, aldus Westra.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (4), Nick Brandsma (3), Lisanne Pettinga (1), Sam Pestoor (1), Natasja Schuuring (1), Lisette Hamminga (1), Tom van der Laan (1) en Guus Boer (1).

Uitslagen:
Blauw Zwart     - Rood-Wit    9-18
DTS             - DWA/Argo   19-13
Invicta/Frigro  - MN&W       19-14
Vlug & Vaardig  - Pallas’08  13-16

Stand:
Rood-Wit        13-24
Pallas’08       13-19
Vlug & Vaardig  13-19
DTS             13-15
Invicta/Frigro  13-12
DWA/Argo        13- 8
Blauw Zwart     13- 6
MN&W            13- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM