Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo verliest ook tegen Thrianta in Hoogeveen
Gepubliceerd op maandag 20 november 2017

DWA Argo verliest ook tegen Thrianta in Hoogeveen

De korfballers van DWA/Argo speelden afgelopen zaterdag in Hoogeveen tegen Thrianta. Na een magere eerste helft van DWA/Argo, was er met rust al een grote achterstand van 13-6. In de tweede helft kwamen de Winsumers en Bedumers wel weer terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk wist Thrianta de punten in Hoogeveen te houden. De eindstand werd 19-16.

Er was zaterdag een kleine wijziging in de opstelling van trainer-coach Henk Sjoerd Westra. Aaltje Kinderman begon op de plek van de geblesseerde Yvonne Schuuring. Nadat Thrianta al vrij snel de score had geopend, liet Aaltje Kinderman direct van zich horen door ook een treffer te maken. Na de 1-1 liep Thrianta vervolgens gemakkelijk uit naar een 11-3 voorsprong. De jongelingen uit Winsum en Bedum waren duidelijk niet scherp in de eerste helft. Dit was ook in het spel te zien. Thrianta wist hier goed gebruik van te maken en scoorde wel.  Het fluitsignaal voor de rust was dan ook een opluchting voor de ploeg van Westra. Doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van: Karen Oostmeijer, Natasja Schuuring,  Nick Brandsma (2x), en Lisette Hamminga. In de rust werd afgesproken de frustraties in de kleedkamer te laten en de tweede helft vol goeie nieuwe moed in te gaan.

Dit werkte want direct na rust wist DWA/Argo twee maal op rij te scoren.  Het gewenste effect werd echter nog niet bereikt, want Thrianta reageerde met eveneens twee treffers. DWA/Argo kon echter wel enigszins inlopen, want opnieuw maakten de gasten twee doelpunten, waaronder eentje uit handen van debutant Warner Nijhof, die door Westra in de aanval werd ingezet.  Er stond 15-10 op het scorebord en duidelijk was dat DWA/Argo beter aan het spelen was dan in het eerste bedrijf, in zowel de aanval als de verdediging. De inhaalrace kwam echter te laat op gang en Thrianta wist uiteindelijk redelijk eenvoudig de punten in huis te houden. Bij een 19-16 eindstand floot de scheidsrechter zijn laatste fluitsignaal.

Aanstaande zaterdag, 25 november, zal DWA/Argo opnieuw een uitduel hebben. Emmeloord staat op het programma. Tijdens de laatste ontmoeting op het veld wist DWA/Argo het Emmeloord zeer lastig te maken, maar verloor het wel. DWA/Argo wil graag daarvoor revanche nemen en zal haar uiterste best doen om de punten mee naar Winsum te nemen. Het duel in Emmeloord zal om 19.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (3x), Natasja Schuuring (1x), Aaltje Kinderman (1x), Sam Pestoor (1x), Karen Oostmeijer (1x) en Warner Nijhof (1x).

Uitslagen:
Lintjo    - DIO             16-16
Pallas    - Emmeloord       19-19
Harkema   - Invicta/Frigro   9-13
Thrianta  - DWA/Argo        19-16

Stand:
Invicta/Frigro  2-3
Pallas          2-3
Emmeloord       2-3
Harkema         2-2
Thrianta        2-2
Lintjo          2-2
DIO             2-1
DWA/Argo        2-0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM