Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo veilig na winst op Blauw Zwart
Gepubliceerd op maandag 15 mei 2017

DWA Argo veilig na winst op Blauw Zwart

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag door te winnen van Blauw Zwart uit Wierden lijfsbehoud in de derde klasse weten te bewerkstelligen. Thuis in Winsum kende het duel tegen de Wierdenaren een moeizame eerste helft, maar na rust kon de thuisploeg het verschil maken. Het werd uiteindelijk 15-10 en hierdoor is DWA/Argo, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, zeker van wederom een jaar derde klasse in het veldkorfbal.

De wedstrijd kwam zaterdag maar moeizaam op gang. In de eerste fase van de wedstrijd bakten zowel DWA/Argo als de gasten uit Wierden er maar weinig van. Pas in de 15e minuut wist Benjamin Pestoor onder de korf af te ronden en even later wist hij ook 2-0 te maken door vanaf de strafworpstip raak te schieten. Doordat DWA/Argo in de eerste helft niet scherp was, kon Blauw Zwart, dat eigenlijk van meet af aan de onderliggende ploeg was, bijblijven. Via 2-3 en 3-4 kwam de rust bij 5-5.

Na de pauze werd er door de thuisploeg uit een ander vaatje getapt. Nadat Blauw Zwart nog na 6-5 voor de gelijkmaker had gezorgd, liep de thuisploeg vervolgens uit naar 11-6. Er werd met meer overtuiging gespeeld en de voorsprong was dan ook meer dan verdiend. Hierna bleef het verschil in tact. DWA/Argo bleef scherper spelen en liep ondermeer door twee opeenvolgende treffers van Lisanne Pettinga naar 14-8. In de slotfase deden de gasten nog wat terug, maar het eindsignaal kwam bij 15-10.

Door deze uitslag is DWA/Argo niet meer te achterhalen door de ploeg die op de onderste plaats staat, MN&W. Die laatste plaats betekent aan het einde van het seizoen degradatie naar de vierde klasse. Doordat MN&W zelf ook verloor is de ploeg uit Hijum nu sowieso niet meer in staat om nog een plek te stijgen, dus de beslissing rondom degradatie is gevallen.

Er zijn nog twee wedstrijden te spelen in de veldkorfbalcompetitie en de eerstvolgende is aanstaande zaterdag. Dan reist DWA/Argo af naar Surhuizum voor het duel tegen DTS. Die wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scores DWA/Argo:  Benjamin Pestoor (4), Nick Brandsma (3), Natasja Schuuring (2), Sam Pestoor (2), Lisanne Pettinga (2), Lisette Hamminga (1) en Tom van der Laan (1).

Uitslagen:
DWA/Argo   - Blauw Zwart     15-10
DTS        - Vlug & Vaardig  11-16
Pallas’08  - Invicta/Frigro  18-15
Rood-Wit   - MN&W            21-12

Stand:
Rood-Wit        12-22
Vlug & Vaardig  12-19
Pallas’08       12-17
DTS             12-13
Invicta/Frigro  12-10
DWA/Argo        12- 8
Blauw Zwart     12- 6
MN&W            12- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM