Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo sluit zaalseizoen af met verlies
Gepubliceerd op maandag 13 maart 2017

DWA Argo sluit zaalseizoen af met verlies

Afgelopen zaterdag hebben de korfballers van DWA/Argo hun laatste zaalwedstrijd gespeeld. Deze werd verloren tegen Lintjo uit Oldeberkoop. Het duel kende weinig doelpunten en een ruststand van 4-7. In de gehele wedstrijd wist Lintjo het initiatief te houden en uiteindelijk met de 10-14 winst naar huis terug te keren.

Om 15:30 uur klonk het startsignaal van scheidsrechter Meindertsma uit Gorredijk. Karen Oostmeijer wist al gauw namens de thuisploeg een strafworp te versieren, die Benjamin Pestoor verzilverde. Daarna was het Lintjo dat van zich liet horen, met maar liefst vier treffers op rij, wat de stand op 1-4 bracht. DWA/Argo kwam niet echt op gang in deze wedstrijd en had moeite met het in bezit houden van de bal en het afronden van de kansen. Tom van der Laan (2x) en Mike Bults konden nog wel scoren voor rust, maar het was niet voldoende om met een gelijke stand of een voorsprong te kleedkamers in te gaan. Met rust was het 4-7.

Trainer/coach Henk Sjoerd Westra maakte in de pauze de jongelingen van zijn selectie duidelijk, dat er in principe niks aan de hand was. Er werd goed gespeeld, al kon het nog iets beter, maar er moest met meer plezier gespeeld gaan worden. Er werd in de eerste helft te gehaast gespeeld, waardoor er fouten werden gemaakt. Plezier was wat de Winsumers en Bedumers moesten gaan uitstralen. Dit bleek goed te werken, want Mike Bults kon direct na rust de score weer openen. Hierna vielen de doelpunten om en om. Op een 7-10 stand, wisten Tom van der Laan en Mike Bults twee belangrijke goals te maken, wat de spanning in de wedstrijd weer volledig terugbracht. Bij 9-10 kon Lintjo weer tot een treffer komen, maar Yvonne Schuuring zorgde opnieuw voor aansluiting door van afstand de 10-11 binnen te schieten Toch lukte het de thuisploeg niet om helemaal op gelijke hoogte te komen. Lintjo hield het hoofd koel en trok uiteindelijk aan het langste eind door in de laatste minuten drie treffers op rij te maken. De eindstand werd zo 10-14.

Dit was de laatste zaalwedstrijd voor DWA/Argo van het huidige seizoen. De Winsumers en Bedumers zijn als vijfde geëindigd en hebben zich daarmee gehandhaafd in de 3e klasse in de zaal. Overigens zijn in de klasse nog beslissingswedstrijden nodig om te bepalen wie er kampioen wordt, maar ook om te bepalen wie er gaat degraderen. Alleen de laatste plaats betekent degradatie, maar door de winst van It Fean/Boelenslaan zijn er nu drie ploegen die deze plaats bezetten.
De selectie van DWA/Argo kan zich al gaan opmaken voor het tweede deel van het veldseizoen. Daar is nog een hoop goed te maken, want DWA/Argo staat op een voorlaatste plaats. Er moet hard geknokt worden, maar met een goed zaalseizoen achter de rug is er het volste vertrouwen dat de ploeg zich ook kan handhaven in de 3e klasse op het veld. Op 1 april staat de volgende veldwedstrijd gepland, in Leeuwarden, tegen Pallas’08.

Scores DWA/Argo: Mike Bults (3x), Tom van der Laan (3x), Benjamin Pestoor (1x), Lisette Hamminga (1x), Karen Oostmeijer (1x), Yvonne Schuuring (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Lintjo              11-14
Flamingo’s  - DTS (S)           20-14
Harkema  - Elko                 19-28
It Fean/Boelenslaan - Thrianta  15-14

Stand:
Flamingo’s          14-20
Elko                14-20
Thrianta            14-16
Lintjo              14-15
DWA/Argo            14-11
Harkema             14-10
DTS                 14-10
It Fean/Boelenslaan 14-10

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM