Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo sluit seizoen af met verlies
Gepubliceerd op maandag 29 mei 2017

DWA Argo sluit seizoen af met verlies tegen Vlug & Vaardig uit Garijp

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben afgelopen zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. Tegenstander Vlug & Vaardig bleek een maatje te groot te zijn en nam met een 11-17 eindstand de punten mee terug naar Garijp. De korfballers gaan nu genieten van de vakantie en zullen in september weer beginnen met een nieuwe competitie.

Voor DWA/Argo stond er zaterdag niets meer op het spel, terwijl de gasten uit Friesland nog in de strijd waren voor de tweede plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd voor promotie. Onder zeer warme omstandigheden vond de thuisploeg het lastig om op gang te komen. Vlug & Vaardig had er minder moeite mee en nam dan ook al direct een voorsprong van 0-3. Bij deze stand wist Nick Brandsma als eerste te scoren voor de thuisploeg. Toen vervolgens Tom van der Laan en Sam Pestoor voor 2-4 en 3-4 zorgden, leek de thuisploeg weer terug in de wedstrijd te zijn. Dat was echter schijn, want door vier opeenvolgende goals van Vlug & Vaardig was het gaatje weer gauw vergroot naar 3-8. Karen Oostmeijer was nog trefzeker aan de kant van DWA/Argo, maar de ruststand werd door de gasten bepaald op 4-10.
Na de pauze bleef het verschil aanvankelijk gehandhaafd, maar daarna volgde een sterke fase van de thuisploeg. Door vijf treffers op rij werd de wedstrijd ineens weer spannend, want de thuisploeg kwam op 10-12. Het bleek echter een te grote krachtsinspanning te zijn geweest, want de gasten stelden in de slotfase alsnog orde op zaken. Met vier doelpunten achter elkaar maakten ze duidelijk wie zaterdag de betere ploeg was. De laatste thuistreffer kwam uit handen van invalster Aaltje Kinderman, maar voor de stand deed deze er niet meer toe. Bij 11-17 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

DWA/Argo is als zesde geëindigd in deze veldcompetitie, wat betekent dat de ploeg het volgend seizoen gewoon weer in de derde klasse zal uitkomen. In augustus zal het team onder leiding van Henk Sjoerd Westra zich weer op gaan maken voor de volgende competitie, welke in september van start zal gaan. Tot die tijd zal de ploeg gaan genieten van de vakantie.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (3), Sam Pestoor (2), Nick Brandsma (2), Benjamin Pestoor (1), Karen Oostmeijer (1), Yvonne Schuuring (1), Aaltje Kinderman (1).

Uitslagen:
Rood-Wit   - Invicta/Frigro  15-12
Pallas’08  - DTS             11-14
MN&W       - Blauw Zwart     niet gespeeld
DWA/Argo   - Vlug & Vaardig  11-17

Stand:
Rood-Wit        14-26
Vlug & Vaardig  14-21
Pallas’08       14-19
DTS             14-17
Invicta/Frigro  14-12
DWA/Argo        14- 8
Blauw Zwart     13- 6
MN&W            13- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM