Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo revancheert zich en verslaat koploper DTS
Gepubliceerd op maandag 04 maart 2019

DWA Argo revancheert zich en verslaat koploper DTS uit Surhuisterveen

Afgelopen zaterdag stond er voor DWA/Argo een belangrijke wedstrijd op het programma. Medekoploper DTS ontving de korfballers van DWA/Argo in Surhuisterveen en DWA/Argo moest winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. De vorige ontmoeting wist DTS op het nippertje met 17-18 te winnen en DWA/Argo was mede daarom erg gebrand om deze wedstrijd te winnen. Na een 9-8 ruststand in het voordeel van de Friezen, wist DWA/Argo uiteindelijk in een spannend duel te winnen met 14-15.

Zaterdag waren er geen wijzigingen in de opstelling van trainer-coach André Pettinga. Hij kon beginnen met zijn vaste basisachttal. De thuisploeg DTS begon scherp aan de wedstrijd en wist direct twee doelpunten te maken. DWA/Argo kwam ook snel op gang en kon daarop reageren met eveneens twee doelpunten. Hierna hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht tot aan de rust. De treffers vielen om en om en geen van beide ploegen kon het heft in handen nemen door op een grotere voorsprong te komen. Bij 5-4 sloeg DTS een klein gaatje naar 6-4, maar DWA/Argo trok snel de stand weer gelijk met twee doelpunten. Ook bij 9-7 kwam DWA/Argo nog terug op 9-8 met een laatste doelpuntje voor de pauze. De ruststand was 9-8.

Na de rust kon Lisanne Pettinga de gelijkmaker scoren en zorgde Tom van der Laan voor 9-10. DWA/Argo begon meer zelfvertrouwen te krijgen en ook het meegereisde publiek zorgde voor een boost bij de spelers uit Winsum en Bedum. DTS moest nu in de achtervolging en hoewel de Friezen  de gelijkmaker wisten te maken, lag het initiatief in deze fase bij de gasten van DWA/Argo. De ploeg was scherp en Gert-Jan Stulp en Lisette Hamminga maakten respectievelijk de 10-11 en 10-12. Hierna wist DTS niet meer bij te komen, maar het bleef een spannend, want beide ploegen gaven niet op. DTS bleef aandringen en maakte 11-12, maar Nick Brandsma zorgde voor 11-13. Lisanne Pettinga wist vervolgens een strafworp te versieren die Sam Pestoor er koelbloedig in legde. Met een 12-14 stand op het scorebord en nog ruim vijf minuten te spelen, begon er ook meer fysiek gespeeld te worden. De scheidsrechter was op dit punt erg belangrijk en floot de overtredingen van DTS af, waardoor de thuisploeg wat meer uit het spel raakte. DTS vocht echter voor wat het waard was en maakte  13-14, maar DWA/Argo was nog steeds op dreef en Nick Brandsma zorgde voor de laatste treffer van DWA/Argo, 13-15. Met nog minder dan een minuut te spelen maakte DTS nog 14-15, maar DWA/Argo speelde de resterende tijd uit en de winst ging mee terug naar Winsum en Bedum. De eindstand werd 14-15.

Spannend slot van de competitie
DWA/Argo heeft op 9 maart vrij. De ploeg kan zich opmaken voor de return tegen Deinum. Dit is een inhaalwedstrijd die gespeeld wordt op donderdag 14 maart om 19:45 uur in de Ripperdahal in Winsum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met 13-15 te winnen en ook de return zal een spannende pot kunnen worden. DWA/Argo moet nu komende wedstrijden allemaal ruim winnen, wil de ploeg nog kampioen kunnen worden. De laatste wedstrijd van het seizoen tegen de overgebleven koploper Spannum zal wel eens cruciaal kunnen worden. Uiteindelijk zal bij een gelijke eindstand in de poule het doelsaldo bepalend zijn en momenteel is dat in het voordeel van DTS, terwijl de doelsaldi van Spannum en DWA/Argo elkaar niet veel ontlopen.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (3x), Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor (2x), Lisette Hamminga (2x), Benjamin Pestoor (1x), Lisanne Pettinga (1x), Gert-Jan Stulp (1x), Natasja Schuuring (1x), Karen Oostmeijer (1x).

Uitslagen:
DTS      - DWA/Argo  14-15
WIK’34   - Spannum    9-22

Stand:
Spannum      9-16 (+57)
DTS          9-14 (+70)
DWA/Argo     8-12 (+54)
Zunobri      8- 7 (-36)
Deinum       7- 6 (+19)
WIK’34       9- 3 (-50)
Veenwouden   8- 0 (-114)

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter