Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda Bedum



Columns





Historie
DWA/Argo na remise nog niet veilig
Gepubliceerd op maandag 08 mei 2017

DWA Argo na remise nog niet veilig

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers van DWA/Argo op bezoek bij MN&W in het Friese Hijum. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat beide partijen de twee onderste plekken van de ranglijst bezetten. DWA/Argo stond nog wel met vijf punten voor op MN&W, maar het moest MN&W op afstand houden. Bij winst zouden de Winsumers en Bedumers zeker zijn van lijfsbehoud. Het werd deels een succes, want na een 4-6 ruststand in het voordeel van DWA/Argo, kwam na een spannende tweede helft de eindstand op 16-16. Het gat met MN&W van vijf punten blijft hierdoor bestaan, maar met nog drie wedstrijden te gaan is DWA/Argo nog steeds niet zeker van klassebehoud.

Er was bij aanvang een kleine wijziging in het team: trainer/coach Henk Sjoerd Westra was namelijk  zaterdag afwezig en Catharina Oostra verving hem langs de lijn. Onder prachtige weersomstandigheden werd het duel om 15.30 uur gestart. Mike Bults wist al vrij snel de score te openen en Nick Brandsma volgde zijn voorbeeld. Zo snel als er 0-2 op het scorebord stond, zo snel stond er ook alweer 2-2 op datzelfde scorebord. Vervolgens nam MN&W de leiding door weer te scoren. Het ene vak van de korfballers uit Winsum en Bedum had nogal wat pech en zag veel ballen uit de korf stuiteren. Hierdoor bleef dit vak lang in de aanval staan. Dat was mede mogelijk omdat het andere vak van DWA/Argo het verdedigend goed dicht hield. In de eerste helft vielen aan beide kanten dan ook niet veel doelpunten. De doelpunten van de gasten kwamen uit handen van: Mike Bults, Tom van der Laan, en Nick Brandsma (2x). Met een 4-6 ruststand gingen beide partijen de kleedkamers in.

Na de rust wist Tom van der Laan als eerste te scoren en hij zorgde zo voor een gat van drie treffers. De  thuisploeg reageerde met een goal, waarna Natasja Schuuring het verschil weer op drie bracht. Hierna zette de thuisploeg aan en scoorde drie maal op rij, zodat de stand weer gelijk was. Wat volgde was een spannende fase, die tot het einde van de wedstrijd voortduurde. Eerst had DWA/Argo steeds de voorsprong en kwam MN&W weer op gelijke hoogte en later wist MN&W als eerste te scoren en kwam DWA/Argo weer langszij. Tot het laatste moment bleef het spannend en uiteindelijk kregen beide partijen een punt. De eindstand werd 16-16. Doelpunten van de Groningers kwamen in de tweede helft nog uit handen van Nick Brandsma, Tom van der Laan (3x), Mike Bults (2x), Sam Pestoor en Yvonne Schuuring.
Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo een thuiswedstrijd. Blauw Zwart komt op bezoek. De vorige ontmoeting werd er 13-13 gespeeld dus ook dit belooft een spannend duel te worden. Blauw Zwart en DWA/Argo staan naast elkaar op de ranglijst met het zelfde aantal wedstrijdpunten. Beide partijen zullen gebrand zijn om de winst te pakken. De ploeg die wint is zeker van klassebehoud. Het duel zal zaterdag om 15.30 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum.

Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (5x), Nick Brandsma (4x), Mike Bults (4x), Natasja Schuuring (1x), Yvonne Schuuring (1x), Sam Pestoor (1x).

Uitslagen:
MN&W            - DWA/Argo  16-16
Invicta/Frigro  - Vlug & Vaardig    9-17
Blauw Zwart     - Pallas’08   8-17
Rood-Wit        - DTS   15-13

Stand:
Rood-Wit        11-20
Vlug & Vaardig  11-17
Pallas’08       11-15
DTS             11-13
Invicta/Frigro  11-10
DWA/Argo        11- 6
Blauw Zwart     11- 6
MN&W            11- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM