Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
DWA/Argo met ruime cijfers langs Zunobri
Gepubliceerd op maandag 21 januari 2019

DWA Argo met ruime cijfers langs Zunobri

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in de eigen Ripperdahal in Winsum met gemak gewonnen van Zunobri uit Zuidhorn. In een attractief duel werd het na een ruststand van 13-6 uiteindelijk 28-15.

DWA/Argo startte zaterdag zonder Tom van der Laan. Hij was afwezig in verband met zijn studie en werd vervangen door Gert Jan Stulp.

Op voorhand was de verwachting dat DWA/Argo een gemakkelijke dag zou krijgen, maar Zunobri was duidelijk niet gekomen om zich simpel te laten afslachten. De ploeg uit Zuidhorn kon aan het begin van de wedstrijd goed meekomen en wist enkele malen een achterstand weg te werken. Bij 4-4 greep trainer-coach André Pettinga in door een time-out aan te vragen en dat had effect. Hierna ging de thuisploeg beter spelen. De aanvallen werden beter neergezet en door een sterke rebound werden veel kansen gecreëerd. Resultaat was dat DWA/Argo wegliep naar 9-4 en doorstoomde naar een 13-5 voorsprong aan het einde van het eerste bedrijf.

Na de pauze kwam Zunobri eerst met drie treffers op rij terug tot 13-9, maar daarna kwam de scoringsmachine bij de thuisploeg echt op gang. Via 15-10, 18-11 en 22-12 liep DWA/Argo in de tweede helft verder weg naar 24-14. Met nog circa tien minuten op de klok leek een score van dertig haalbaar te worden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Het publiek kreeg nog wel een aantal mooie acties te zien en de scheidsrechter floot af bij 28-15. DWA/Argo kan tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin alle basisspelers hebben gescoord en het publiek werd verwend met veel doelpunten.

Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de lastige uitwedstrijd tegen Spannum. De Friese ploeg, die haar thuiswedstrijden in Easterein speelt, staat op gelijke hoogte in de ranglijst en zal zich willen revancheren voor het verlies dat in de veldcompetitie werd toegebracht door DWA/Argo. De winnaar behoudt in ieder geval aansluiting met koploper DTS. Het duel start zaterdag om 14.00 uur in Easterein.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (6), Gert Jan Stulp (6), Lisanne Pettinga (5), Nick Brandsma (5), Lisette Hamminga (2), Sam Pestoor (2), Karen Oostmeijer (1) en Benjamin Pestoor (1).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Zunobri  28-15
Deinum   - WIK’34  19-16
Veenwouden  - Spannum  13-25

Stand:
DTS  5-10
DWA/Argo 5- 8
Spannum 5- 8
Deinum  5- 4
WIK’34  6- 3
Zunobri  5- 3
Veenwouden 5- 0

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM