Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo krijgt te weinig
Gepubliceerd op maandag 08 januari 2018

DWA Argo krijgt te weinig - zaterdag 6 januari 2018

Afgelopen zaterdag ontvingen de korfballers van DWA/Argo de Friese ploeg Harkema op bezoek in de Ripperdahal in Winsum. Het werd een gelijk opgaande, zeer spannende, strijd. Met een stand van 11-11 gingen de ploegen pauzeren. Tot in de allerlaatste minuut bleef het spannend, maar Harkema wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en met een eindstand van 20-21 de punten mee terug naar huis te nemen.

Er vond de afgelopen tijd een wijziging plaats binnen de trainersstaf van DWA/Argo want de vereniging en Henk-Sjoerd Westra hebben besloten de samenwerking per direct te stoppen. DWA/Argo heeft dus momenteel geen trainer-coach en gaat op zoek naar vervanging. Routinier André Pettinga, speler van het tweede team, neemt tot nader orde de honneurs waar en stond zaterdag langs de kant als coach.

Tom van der Laan opende zaterdag vlot de score, maar Harkema reageerde direct. Dit was meteen het spelbeeld van de hele eerste helft. De scores vielen om en om en geen van beide ploegen kon een gaatje slaan. Tot aan de rust toe ging alles gelijk op en met een 11-11 stand gingen de ploegen de kleedkamers in. Doelpunten uit de eerste helft kwamen uit handen van: Tom van der Laan 3x, Natasja Schuuring, Lisette Hamminga, Lisanne Pettinga, Karen Oostmeijer, Benjamin Pestoor 2x, Nick Brandsma en Dennis Lam. Opvallend was dat alle acht basisspelers al gescoord hadden. Trainer-coach André Pettinga benadrukte in de rust dat er een goede pot werd gespeeld en dat dit vol moest gehouden worden.

Na de rust was het steeds Harkema dat het heft in handen nam door op voorsprong te komen. De jongelingen uit Winsum en Bedum bleven als een team knokken, maar kregen de punten duidelijk niet cadeau. Harkema bleek vooral via de heren met scherp te schieten.

In de slotfase wist Harkema bij de stand van 18-18 drie maal op rij te scoren. Hiermee leek het beslissende gat te zijn geslagen. DWA/Argo wilde echter niet opgeven en zette alles op alles om nog terug te komen. Het lukte de thuisploeg nog om tot 20-21 terug te komen, maar de in laatste minuut werden nog enkele schotpogingen gemist. Hierdoor bleef Harkema op voorsprong en bij de stand van 20-21 floot de scheidsrechter het eindsignaal.

DWA/Argo kan terugkijken op een goed gespeelde pot waarin werd geknokt als een hecht team. Gezien de spelverhoudingen was een gelijkspel verdiend geweest, maar dat mocht niet zo zijn. De degradatiezorgen worden daardoor nog groter, maar het vertoonde spel biedt perspectief voor elke volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag gaat DWA/Argo op bezoek bij Pallas’08 in Leeuwarden. Om 19.55 uur zal dit duel van start gaan.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (5x), Tom van der Laan (4x), Benjamin Pestoor (3x),  Karen Oostmeijer (2x), Dennis Lam (2x), Natasja Schuuring, Lisanne Pettinga, Aaltje Kinderman en Lisette Hamminga (allen 1x).

Uitslagen:
Emmeloord  - Lintjo         23-20
Pallas     - DIO            17-18
DWA/Argo   - Harkema        20-21
Thrianta   - Invicta/Frigro 15-18

Stand:
Emmeloord      7-9
DIO            7-9
Harkema        7-8
Lintjo         7-8
Pallas         7-7
Invicta/Frigro 7-7
Thrianta       7-6
DWA/Argo       7-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM