Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo komt weer net tekort
Gepubliceerd op zondag 21 januari 2018

Image

Afgelopen zaterdag kreeg DWA/Argo in de eigen Ripperdahal in Winsum Thrianta uit Hoogeveen op bezoek. Na wederom een spannend duel, waarin hard werd geknokt, wist Thrianta na een ruststand van 11-10 de punten mee naar huis te nemen. De eindstand werd 16-18.

Tom van der Laan en Sam Pestoor waren beide direct in de eerste minuut al op schot, waardoor DWA/Argo gauw op een voorsprong stond. Vervolgens was Nick Brandsma twee maal achter elkaar trefzeker, waardoor DWA/Argo met een 4-0 stand de leiding nam. Thrianta kwam echter langzaam aan terug. Na twee treffers op rij van Thrianta, zorgde Natasja Schuuring voor de 5-2. Toen Thrianta vervolgens drie treffers op rij maakte, stond er weer een gelijke stand van 5-5 op het scorebord. De jongelingen uit Winsum en Bedum speelden daarna weer een sterke fase en scoorden maar liefst vier treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van Nick Brandsma (2x), Tom van der Laan en Lisette Hamminga. DWA/Argo kon weer even ademen.  Maar zo gauw als DWA/Argo een voorsprong nam, zo snel was deze ook weer verdwenen, want Thrianta scoorde ook vier treffers op rij. Hierdoor stond er wederom een gelijke stand op het scorebord, ditmaal 9-9. De laatste fase van de eerste helft bleef erg spannend. Benjamin Pestoor wist van vlakbij de korf 10-9 op het scorebord te zetten en na een laatste treffer van Thrianta zorgde Tom van der Laan dat zijn team met een 11-10 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken voor de rust.

In de rust werd door interim trainer-coach André Pettinga benadrukt dat er meer druk gegeven kon worden in de verdediging en dat het team zo hard moest blijven knokken zoals dat in de eerste helft gedaan werd. Er werd namelijk goed gespeeld door de Winsumers en Bedumers.

Thrianta kwam in de tweede helft meteen met een treffer, maar Natasja Schuuring maakte de 12-11. Hierna was Thrianta trefzeker door drie treffers op rij te maken. De ploeg uit Hoogeveen nam het initiatief over in het duel en DWA/Argo moest in de achtervolging. Nadat Nick Brandsma wederom voor zijn team had gescoord, wist Thrianta nog eens drie treffers te maken. Het gat werd hierdoor vergroot tot 13-17. De tijd begon te tikken en dat hadden de spelers en speelsters van de thuisploeg allemaal door. Er werd met veel inzet gestreden in de laatste fase. Het werd nog even heel spannend, want Lisanne Pettinga, Nick Brandsma en Lisette Hamminga wisten allemaal nog te scoren, waardoor er een 16-17 stand op het scorebord stond. Het lukte de thuisploeg echter niet om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk kwam Thrianta nog een maal tot een treffer. De Drenten bepaalden zo de eindstand op 16-18.

Door dit verlies is degradatie voor DWA/Argo heel dichtbij gekomen. In deze klasse wint iedereen van iedereen en zullen er veel punten gepakt moeten worden om boven de degradatiestreep te blijven. DWA/Argo zit echter steeds net aan de verkeerde kant van de score en moet toezien hoe de andere ploegen steeds verder uitlopen.

De ploeg wil echter nog niet opgegeven. Aanstaande zaterdag komt Emmeloord bij DWA/Argo op bezoek. Bij de vorige ontmoeting in Emmeloord wist DWA/Argo te winnen. Wellicht lukt dat deze keer ook. Het zal ongetwijfeld weer een spannend duel gaan worden. De wedstrijd start zaterdag om 19.15 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (3x), Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring (2x), Lisanne Pettinga (1x), Sam Pestoor (1x), Benjamin Pestoor (1x).

Uitslagen:
DIO             - Lintjo    18-14
Emmeloord       - Pallas    22-15
Invicta/Frigro  - Harkema   21-15
DWA/Argo        - Thrianta  16-18

Stand:
Emmeloord       9-11
Invicta/Frigro  9-11
DIO             9-11
Thrianta        9-10
Harkema         9-10
Pallas          9- 9
Lintjo          9- 8
DWA/Argo        9- 2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM