Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo kan koploper niet verslaan
Gepubliceerd op dinsdag 18 april 2017

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum koploper Rood-Wit uit Wezep op bezoek. De vorige ontmoeting wist Rood-Wit met 22-18 te winnen en net als toen kon DWA/Argo het zaterdag ook de koploper moeilijk maken. Na een 5-10 ruststand werd het in de tweede helft namelijk nog spannend. Toch eindigde de wedstrijd bij 11-13 met winst voor Rood-Wit.

DWA Argo kan koploper Rood-Wit uit Wezep niet verslaan 

Het waaide zaterdag hard op het kunstgrasveld in Winsum. Voor beide partijen bleek dit de grootste tegenstander te zijn. Het spel moest aangepast worden op de wind. Mike Bults wist er echter wel raad mee en opende direct in de eerste minuut de score met een mooi afstandschot. Rood-Wit kon vlot reageren en vervolgens was Lisette Hamminga namens de thuisploeg degene die het gat van de korf wist te vinden. Opnieuw zorgde Rood-Wit voor de gelijkmaker, maar vervolgens was Mike Bults opnieuw twee maal succesvol voor zijn team en dit bracht een 4-2 voorsprong op het scorebord. Hierna kenden de Winsumers en Bedumers een minder goede fase. De scherpte was weg en de tegenstanders uit Wezep scoorden maar liefst acht maal op rij. Ondanks dat de ploeg van trainer-coach Henk Sjoerd Westra zo sterk begon, kon het deze lijn dus niet voortzetten. Met een 4-10 score op het scorebord leek de wedstrijd al vroeg te zijn beslist. Lisette Hamminga bepaalde de ruststand op 5-10 door een vrije bal te verzilveren.
 
In de rust benadrukte trainer-coach Westra, dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat het verschil van vijf doelpunten nog te overbruggen was. Het kon nog alle kanten op. Er werd een andere verdedigende tactiek afgesproken bij de oranje-witte thuisploeg. Dit had de tweede helft zichtbaar effect, want er werd goed verdedigd, iets waar Rood-Wit het duidelijk moeilijk mee had.
Rood-Wit kon wel als eerste scoren na de pauze. Vervolgens kon Nick Brandsma, binnen de lijnen gekomen voor Mike Bults, met een mooi afstandschot scoren. Ook Natasja Schuuring en wederom Lisette Hamminga wisten vervolgens het gat van de korf te vinden. DWA/Argo kwam steeds dichterbij, en voelde dat er met een 8-11 stand op het scorebord nog meer mogelijk was. Rood-Wit vergrootte het gat toch weer door twee maal op rij te scoren, maar daarmee was de koek op voor de gasten uit Wezep. Het werd in de slotfase nog spannend, want Nick Brandsma, Lisette Hamminga en Tom van der Laan voegden nog een treffer toe aan het totaal van de thuisploeg. De tijd om nog dichterbij te komen was echter te kort en zodoende werd de eindstand 11-13.

De eerstkomende zaterdagen is DWA/Argo vrij. Er zal wel hard getraind worden, want het volgende duel dat plaatsvindt op 6 mei, is een belangrijk duel. DWA/Argo gaat dan naar rode lantaarndrager MN&W in Hijum. Als MN&W de inhaalwedstrijd tegen Vlug & Vaardig op 26 april verliest, kan DWA/Argo bij winst definitief lijfsbehoud veilig stellen. In ieder geval neemt DWA/Argo bij winst nog verder afstand van die laatste plaats, welke aan het einde van de competitie degradatie betekent. Het duel zal om 15.30 uur van start gaan in Hijum.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4x), Mike Bults (3x), Nick Brandsma (2x), Natasja Schuuring (1x), Tom van der Laan (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo         - Rood-Wit        11-13
Vlug & Vaardig   - Blauw Zwart     16- 7
Pallas’08        - MN&W             8- 6
DTS              - Invicta/Frigro  11-14

Stand:
Rood-Wit         10-18
Vlug& Vaardig     9-13
DTS              10-13
Pallas’08        10-13
Invicta/Frigro   10-10
Blauw Zwart      10- 6
DWA/Argo         10- 5
MN&W              9- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM