Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo in slotfase langs Lintjo
Gepubliceerd op zondag 01 oktober 2017

DWA Argo in slotfase langs Lintjo - zaterdag 30 september 2017

Afgelopen zaterdag kregen de korfballers uit Winsum en Bedum, Lintjo uit Oldeberkoop op bezoek. Dit was een belangrijke wedstrijd voor DWA/Argo. Bij winst zou afstand worden genomen van de degradatieplaatsen. Na een zeer spannende eerste helft, stond er 8-10 op het scorebord, in het voordeel van de bezoekers. Na een betere tweede helft van DWA/Argo, wisten de jongelingen aan het einde van de wedstrijd een achterstand van vier treffers om te buigen en te winnen met 18-17.
 
Zaterdag stond DWA/Argo wederom onder de hoede van coach Catharina Oostra, omdat trainer-coach Henk Sjoerd Westra nog in het buitenland is. Al gauw wist Sam Pestoor met een raak afstandschot de score te openen. Hierna wist Lintjo te reageren en vielen de doelpunten om en om. Er werd weinig gescoord aan beide kanten, maar de gasten van Lintjo konden uitlopen naar een 2-5 stand. Natasja Schuuring, Tom van der Laan en Karen Oostmeijer, die haar vizier zaterdag duidelijk op scherp had staan, wisten de thuisploeg weer terug op gelijke hoogte te brengen, 5-5. Vervolgens was het Lintjo dat driemaal op rij scoorde. DWA/Argo kon niet het heft in handen krijgen om de voorsprong te nemen. Karen Oostmeijer en Nick Brandsma hielden DWA/Argo wel in de race door voor 7-8 te zorgen. Lintjo was scherp in het scoren op belangrijke momenten en maakte het gat weer meteen groter met twee goals achter elkaar. Opnieuw Karen Oostmeijer scoorde van afstand en zij zorgde voor de ruststand van 8-10.

Na de pauze maakte Nick Brandsma een treffer, maar Lintjo antwoordde met twee goals op rij. Karen Oostmeijer wist vervolgens ook een doelpunt te maken, maar Lintjo wist in deze fase het gat uit te breiden naar vier treffers verschil. Het leek erop dat DWA/Argo niet in staat was om langszij te komen bij de gasten uit Friesland. Mike Bults die als invaller in het veld was gekomen voor Tom van der Laan, zorgde echter voor nieuw elan. De eerste bal die hij in handen kreeg, schoot hij van afstand raak. Hij zorgde daarmee voor 11-14. Sam Pestoor maakte vervolgens 12-14 en bij deze stand kregen de Winsumers en Bedumers weer een beetje geloof. Toch gaf Lintjo zich niet gewonnen. Met twee treffers op rij zorgde deze ploeg weer voor een gat van vier goals. Dit frustreerde DWA/Argo enorm, maar de thuisploeg knokte voor elke bal. Dit pakte goed uit, want DWA/Argo kende een sterke laatste fase van de tweede helft. Lintjo leek te twijfelen tussen lang spelen om de bal in het bezit te houden en doorgaan met aanvallen. Het resultaat was in ieder geval dat de Friezen niet scherp meer waren en daar wist DWA/Argo van te profiteren. Er werden namelijk vier treffers op rij gemaakt door DWA/Argo. Karen Oostmeijer en Sam Pestoor zorgden voor 14-16 op het scorebord. Vervolgens was het Natasja Schuuring die op dit belangrijke moment, koelbloedig twee toegekende strafworpen achter elkaar wist te verzilveren. Dit betekende dat er een gelijke stand op het scorebord stond van 16-16. Met nog enkele minuten te spelen was de spanning om te snijden. Lintjo nam wederom een voorsprong, maar DWA/Argo hield het hoofd koel en Yvonne Schuuring schoot de gelijkmaker binnen. Vervolgens was het Lisette Hamminga die de winnende goal in de laatste minuut binnen schoot. Met een 18-17 stand trok DWA/Argo aan het langste eind. De ploeg kreeg twee belangrijke punten, als beloning voor het goede samenwerken en het doorknokken tot het einde. Hierdoor staat DWA/Argo nu op een vijfde plek en laat het drie ploegen, waaronder Lintjo, achter zich in de ranglijst.

Aanstaande dinsdag,  3 oktober, zal DWA/Argo in de tweede ronde van de A.P. Buitenbeker spelen tegen VZK/Donkerbroek. Dit duel zal om 20.00 uur van start gaan, op het eigen kunstgrasveld in Winsum.

Op zaterdag 7 oktober gaat DWA/Argo naar koploper Emmeloord. DWA/Argo zal er alles aan doen om het hen zo moeilijk mogelijk te maken. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan.

Scores DWA/Argo: Karen Oostmeijer (5x), Sam Pestoor (3x), Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (3x), Mike Bults (1x), Tom van der Laan (1x), Yvonne Schuuring (1x), Lisette Hamminga (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo  - Lintjo                    18-17
Invicta/Frigro  - It Fean/Boelenslaan 11-11
Elko   - Emmeloord                    16-20
Harkema  - Pallas                     13-15

Stand:
Emmeloord           5-10
Pallas              4-6
Elko                4-6
It Fean/Boelenslaan 5-5
DWA/Argo            5-4
Invicta/Frigro      5-3
Lintjo              5-2
Harkema             5-2

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM