Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo hervat veldcompetitie met matig duel
Gepubliceerd op maandag 03 april 2017

DWA Argo hervat veldcompetitie met matig duel

Afgelopen zaterdag gingen de korfballers verder met het tweede deel van de veldcompetitie.  DWA/Argo uit Winsum en Bedum moest aantreden tegen Pallas’08 in Leeuwarden. Het werd voor DWA/Argo een zeer matige wedstrijd. De ploegen gingen met 12-4 de rust in en uiteindelijk wist Pallas’08 met 23-10 DWA/Argo te verslaan.

Trainer-coach Henk Sjoerd Westra moest improviseren zaterdag. Door een blessure van Lisanne Pettinga en ziekte van Yvonne Schuuring, werden de vakken op de speeldag nog volledig omgegooid, waardoor er in een andere samenstelling werd gespeeld, dan er in de voorliggende week was getraind. Aaltje Kinderman mocht haar debuut in het eerste team van DWA/Argo maken. Zij verving de zieke Yvonne Schuuring.

Of het nou aan deze veranderingen lag of niet: DWA/Argo kende in ieder geval een zeer matige start van de wedstrijd. Pallas’08 stond na 25 minuten spelen met maar liefst 11-0 voor. De Winsumers en Bedumers konden in deze fase niet scoren en speelden zonder geloof en overtuiging. Pas in de laatste fase van het eerste bedrijf begon het een klein beetje op gang te komen. Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Natasja Schuuring wisten achter elkaar te scoren. Ook Lisette Hamminga scoorde nog vlak voor de rust en de ruststand werd zo 12-4. 
Iedereen wist dat er slecht gespeeld werd en iedereen wist dat het beter moest. Trainer/coach Westra maakte in de pauze duidelijk dat er met elkaar en met name voor elkaar geknokt moest worden.

De tweede helft begon met een treffer van Natasja Schuuring, maar Pallas’08 was op haar hoede en reageerde goed. De Friezen liepen zelfs uit naar 15-5. Tom van der Laan scoorde nog van afstand, waarop Pallas’08 weer antwoordde met vier treffers op rij. Mike Bults kwam het veld in voor Sam Pestoor en scoorde twee maal achter elkaar, zodat het 20-8 werd. Het geloof om te winnen bij de jongelingen uit Winsum en Bedum was echter allang verdwenen. Uiteindelijk werd er nog wel beter gespeeld. Lisette Hamminga en Natasja Schuuring wisten als laatste namens de gasten te scoren en met een 23-10 eindstand maakte de scheidsrechter een einde aan deze ellendige wedstrijd voor DWA/Argo.

De spelers en speelsters gaan deze week hard trainen om aanstaande zaterdag weer goed te kunnen presteren. Aanstaande zaterdag zal DWA/Argo op het eigen kunstgrasveld in Winsum Invicta/Frigro ontvangen. Invicta/Frigro wist de vorige ontmoeting te winnen. Het zal een spannend duel worden en voor DWA/Argo is het belangrijk om in de strijd tegen degradatie punten te pakken. De wedstrijd start zaterdag, anders dan normaal, om 14.00 uur.

Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring (3x), Lisette Hamminga (2x), Mike Bults (2x), Tom van der Laan (1x), Benjamin Pestoor (1x) en Nick Brandsma (1x).

Uitslagen:
Vlug & Vaardig  - Rood Wit     18-23
Pallas’08       - DWA/Argo     23-10
Invicta/Frigro  - Blauw Zwart  15-15

Stand:
Rood Wit        8-14
Vlug & Vaardig  8-11
Pallas’08       8-11
DTS             7- 9
Invicta/Frigro  8- 8
Blauw Zwart     8- 6
DWA/Argo        8- 3
MN&W            7- 0

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM