Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DWA/Argo blijft ondanks verlies in de race om kampioenschap
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2019

DWA Argo blijft ondanks verlies in de race om kampioenschap

Afgelopen zaterdag kwamen de korfballers van DTS uit Surhuizum op bezoek bij DWA/Argo in Winsum. Na een ruststand van 6-9 wist DTS met de punten terug naar Surhuizum te gaan. De eindstand werd 14-16. Doordat de twee andere ploegen uit de top drie ook verloren, is de situatie aan kop onveranderd en blijft DWA/Argo in de race om het kampioenschap.  Aanstaande zaterdag staat daarvoor de cruciale ontmoeting met koploper Harkema op het programma.

DTS wist zaterdag de score al snel te openen met twee treffers. Lisanne Pettinga had het vizier op scherp staan deze wedstrijd en maakte vervolgens de eerste treffer voor DWA/Argo. De Friezen waren duidelijk scherper aan het duel begonnen en scoorden hierna drie maal op rij en zo stond er al snel in de wedstrijd een 1-5 voorsprong voor DTS op het scorebord. DWA/Argo had moeite om vat te krijgen op de aanvallen van de gasten. Opnieuw was het Lisanne Pettinga die trefzeker was en zij maakte de tweede treffer voor DWA/Argo. DTS liep vervolgens naar een 2-7 stand waarbij opvallend was dat de Friezen met een ontzettend hoog schotpercentage speelden. Ook Nick Brandsma was trefzeker namens de thuisploeg, maar wederom vielen er twee tegendoelpunten van DTS. Pas in de laatste fase van de eerste helft kreeg DWA/Argo meer grip op de wedstrijd. DTS schoot even niet zo zuiver meer en de korfballers uit Winsum en Bedum scoorden voor rust nog drie treffers op rij uit handen van Nick Brandsma, Benjamin Pestoor en Lisanne Pettinga.

Na de rust was DWA/Argo wel scherp en Nick Brandsma scoorde meteen de 7-9. Beide ploegen gaven zich nog niet gewonnen en vochten voor wat ze waard waren. DTS zette 7-10 op het scorebord, maar invaller Gert-Jan Stulp maakte de 8-10. DWA/Argo probeerde de achterstand te overbruggen maar DTS scoorde weer twee treffers op rij waardoor het gat groter werd. Karen Oostmeijer was namens de thuisploeg ook trefzeker, maar het lukte DWA/Argo niet om langszij te komen. In de slotfase vielen de doelpunten om en om, tot een stand van 11-15. DWA/Argo zette nog eenmaal flink aan en speelde een scherpe fase, zowel verdedigend als aanvallend. Het lukte de thuisploeg dan ook om terug te komen tot 14-15. Het werd nog heel spannend, maar DTS speelde zeer lange aanvallen, met lang balbezit en nam geen kansen. Dit tot frustratie van de DWA/Argo spelers en het thuispubliek, die vonden dat de scheidsrechter niet tegen deze ernstige vorm van spelbederf optrad. De scheidsrechter liet DTS echter de gehele slotfase haar gang gaan en de ploeg uit Friesland kon zo de laatste minuten de wedstrijd op balbezit spelen en scoorde vlak voor tijd de bevrijdende 14-16. Bij deze stand eindigde de wedstrijd.

Doordat concurrenten Harkema en DTL verloren hebben, staat DWA/Argo nog steeds op de tweede plek in de poule en is het nog in de race voor het kampioenschap. Komende zaterdag, 1 juni, staat de wedstrijd tegen koploper Harkema op het programma. Dit duel zal om 15.30 uur van start gaan in Harkema en bij winst zal DWA/Argo de koppositie overnemen. Wanneer Harkema wint is die ploeg kampioen.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (4x), Lisanne Pettinga (3x), Benjamin Pestoor (2x), Karen Oostmeijer (2x), Sam Pestoor (1x), Lisette Hamminga (1x), Gert-Jan Stulp (1x).

Uitslagen:
Harkema         - Spannum  13-14
Invicta/Frigro  - DTL       8- 6
SIM             - NQL      13-14
DWA/Argo        - DTS      14-16

Stand:
Harkema         12-18
DWA/Argo        12-17
DTL             12-15
DTS             12-14
Invicta/Frigro  12-12
Spannum         12-12
NQL             12- 7
SIM             12- 1

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter